GÜNDEM - 08 Kasım 2017 Çarşamba 22:35

Hava durumu 8 Kasım 2017 | Bazı bölgeler için karla karışık yağmur uyarısı…

A
A
A
Hava durumu 8 Kasım 2017 | Bazı bölgeler için karla karışık yağmur uyarısı…

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara, kuzey ve iç kesimler ile Göller Bölgesi'nde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu, Bingöl ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara, kuzey ve iç kesimler ile Göller Bölgesi'nde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinden sonra Trakya ile Çanakkale'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 22°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

ÇANAKKALE °C, 20°C
Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 20°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli

KIRKLARELI °C, 20°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

IZMIR °C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

MANISA °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde Göller Bölgesi'nin yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 25°C
Az bulutlu

ANTALYA °C, 25°C
Az bulutlu

BURDUR °C, 19°C
Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

HATAY °C, 24°C
Az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

CANKIRI °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

ESKİŞEHİR °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

KAYSERİ °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

BOLU °C, 14°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

DÜZCE °C, 18°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

KARABÜK °C, 16°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA °C, 16°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

ARTVİN °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimleri hafif sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Bingöl çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AĞRI °C, 12°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ELAZIĞ °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 12°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 12°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusu ve Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 19°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

SIIRT °C, 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 23°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Parklar ile ilgili düzenleme TBMM’de kabul edildi Milli Parklar Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeye göre, kanun kapsamına giren alanların kaynak değerlerinin korunarak kullanılmasına imkan sağlamak amacıyla uzun devreli gelişim planlarına uygun olarak yapılan ziyaretçi yönetim planlarının etkin bir şekilde uygulanması ve korunan alanlara gelen ziyaretçilerin doğru bilgilendirilmesi bakımından ve korunan alan yönetiminden olumsuz etkilenen yöre insanının kayıplarının en aza indirilmesine imkan sağlanmak üzere, korunan alan sınırları dahilinde ve yakın çevresinde yaşayan yöre insanının alan kılavuzu olarak yetiştirilmeleri konusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde gerekli çalışmaları yapacak. Eğitime alınacak alan kılavuzu adaylarının seçimi, eğitimleri, eğitim sonunda başarılı olanların görevlendirilmeleri ve çalışmalarına ilişkin esas ve usuller ile av ve doğa koruma memurları, saha bekçileri ve orman muhafaza memurlarının çalışma usul ve esasları Genel Müdürlükçe çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü döner sermayeli işletmeler kurabilecek. Milli parklarda, tabii ve ekolojik denge ve tabii ekosistem değerini bozanlara, yaban hayatı tahrip edenlere, bu sahaların özelliklerinin kaybolmasına veya değiştirilmesine sebep olan veya olabilecek her türlü müdahaleler ile kirlilik ve benzeri çevre sorunları oluşturanlara bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilebilecek.
Elazığ Davul ve klarnet eşliğinde geleneksel sahur halayı onlarca kişiyi buluşturdu Elazığ’ın Sürsürü Mahallesi’nde, muhtarlığın öncülüğünde düzenlenen geleneksel sahur halayında onlarca kişi davul ve klarnet eşliğinde halay çekti. Komşu mahallelerden de katılımın sağlandığı organizasyonda vatandaşlar anları kayıt altına almak için telefonlarına sarıldı. Elazığ’da Ramazan geleneği olan sahur halayı, bu yıl Sürsürü Mahallesi Muhtarlığının öncülüğünde düzenlendi. Davul ve klarnet eşliğinde kurulan halaya katılım yoğun oldu. Her yıl farklı bir mahallenin muhtarlığı tarafından düzenlenen geleneksel sahur halayı, bu yıl Sürsürü Mahallesi’nde gerçekleşti. Gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan davul ve klarnet sesleriyle uyanan mahalle sakinleri sokaklara çıktı. Uzun kuyruklar oluşturan katılımcılar halay çekti, çiftetelli oynadı. Komşu mahallelerden de ilgi gören organizasyona katılanların bir kısmı ise anları kayıt altına almak için telefonlarını çıkardı. Organizasyona öncülük eden Sürsürü Mahalle Muhtarı Hacı Mehmet Özdemir, geleneğin sürdürülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Ramazan ayının tüm mahallemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün burada geleneklerimizin vazgeçilmezi olan sahur halayını hep birlikte yaşamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl muhtarlığımızın öncülüğünde mahalle sakinlerimiz ve Elazığ halkı, bu güzel geleneğin coşkusuna ortak oldu. Böylesi güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptık, çok memnun olduk. Gönül birliği içerisinde katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu geleneksel şenliğimiz bundan sonra da her yıl devam edecektir" dedi. Vatandaşlar ise, geleneği sürdürdükleri için mutlu olduklarını ifade etti.
Aksaray Aksaray’da 3 çocuk 1 genci darp edip bıçakla ağır yaraladı: 1 tutuklama Aksaray’da 3 çocuk tartışıp kavga ettikleri 1 genci darp edip sonra da bıçaklayarak ağır yaraladı. Yaralı şahıs hastaneye kaldırılırken, jandarma ekiplerince yakalanan 3 çocuktan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Hırkatolu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyün içinde Muhammet Ali A. (18) ile bilinmeyen bir nedenden tartışan Emirhan K. (15), Nihat K. (17) ve Onur K. (17) tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Muhammet Ali A.’yı darp etti. Ardından Emirhan K. yanında taşıdığı bıçağı çekerek Muhammet Ali A.’yı 2 bacağından da bıçaklayarak yaraladı. Ağır yaralanan genç kanlar içinde yere yığılırken, kavga seslerini duyan köy sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan genci ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Burada tedavi altına alınan gencin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, jandarma ekipleri kaçak 3 çocuğun peşine düştü. Aksaray’ın merkeze bağlı Kızıcıktolu köyünde bir adrese yapılan operasyonla 3 çocukta yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından Aksaray Adliyesi’ne sevk edilen 3 çocuktan Emirhan K., tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer 2 çocuk serbest bırakıldı.