GÜNDEM - 27 Şubat 2017 Pazartesi 16:28

Hayatını kaybeden İsmail Kurt kimdir?

A
A
A
Hayatını kaybeden İsmail Kurt kimdir?

İsmail Kurt hayatını kaybetti. Eski milli futbolcu İsmail Kurt’un hayatını sizler için derledik. Peki İsmail Kurt kimdir?

Eski milli futbolcu İsmail Kurt hayatını kaybetti. İsmail Kurt kimdir? İsmail Kurt 1934 doğumludur. Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Galatasaray ve Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giymiştir ve her iki takım için de kulüp tarihinin önemli futbolcuları arasında gösterilmektedir. Galatasaraylı eski millî futbolcu Metin Kurt'un ağabeyidir. 17 kez millî takımlara çağrılan İsmail Kurt, 1 kez Türkiye B ve 16 kez de Türkiye forması olmak üzere toplam 17 kez millî formayı giymiştir.

İSMAİL KURT HAYATINI KAYBETTİ

Fenerbahçe ve Galatasaray’da forma giydiği yıllarda bu takımların önemli oyuncuları arasında yer alan, bir dönem milli formayı da giyen 83 yaşındaki İsmail Kurt, hayatını kaybetti. Eski milli futbolculardan ve Galatasaray takımı oyuncularından Metin Kurt'un da ağabeyi olan İsmail Kurt’un yıllarca formasını giydiği Fenerbahçe Spor Kulübü'nde düzenlenecek törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

Yılın 9 ayını İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de geçiren ve Çeşme Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'nda da bir süre yer alan Kurt’un vefat haberi, İzmir’deki dostlarını da üzdü. Kurt’un vefat haberi üzerine bir açıklama yapan Çeşme Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Arda Gönül, “Güfteleri ve besteleri olan değerli büyüğümüz İsmail Kurt ağabeyimiz vefat etmiştir. Başta ailesi olmak üzere, sevdiklerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.