DİĞER - 26 Nisan 2015 Pazar 10:24

Haydar Baş: CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor

A
A
A
Haydar Baş: CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor

Partisinin reklam filmleri için ünlü yönetmen Kemal Başbuğ'un stüdyosunda kamera karşısına geçen BTP Genel Başkanı Haydar Baş, 'projelerimi çalıyorlar' dediği CHP'yi eleştirdi. Haydar Baş, "CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor" dedi.

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin seçim döneminde tüm kanallarda yayınlanacak reklam filmleri için kamera karşısına geçti. Çekimler, ünlü yönetmen Kemal Başbuğ tarafından gerçekleştirildi. BTP'nin sosyal devlet projelerinin ön plana çıkarıldığı reklam filmleri önümüzdeki günlerde tüm ulusal kanallarda izleyiciyle buluşacak.

NASIL 5 BİN TL?

Partisinin reklam filminde oynayan Haydar Baş, büyük ses getiren "Milli Ekonomi Modeli ile asgari ücreti 5 bin lira yapacağız" sözüne de açıklık getirdi.
Haydar Baş şunları söyledi: "Benim seçim bölgem İstanbul 3. bölge. Benim bu seçim döneminde öne çıkarmaya çalıştığım konu asgari ücret. İşçi ve memur arkadaşlarımız bedavaya çalışıyorlar. 949 TL asgari ücret alıyorlar. İstanbul şartlarında bu arkadaşların geçimi mümkün değil. Aldığı para ev kirasına ve yol parasına bile yetmez. Bu ne yiyecek, ne içecek? Çoluk çocuğu varsa nasıl bunlara masraf edecek? İşte biz bunu düşünerek arkadaşlarımızla birlikte önce kaynaklarımızı önümüze koyduk. Bu kaynaklarla asgari ücret olarak bu millete ne verebiliriz diye düşündük. Önümüze yılda 7.5 trilyonluk bir kaynak çıktı. Biz bu kaynakla asgari ücreti rahatlıkla 5 bin TL yaparız. Zaten hesap olarak içinden çıkamayacağım bir meseleyi bana kabul ettiremezler."

"TÜRKİYE ESİR BİR ÜLKE"

"Bizim dışımızdaki partiler bizden çalıyor ve bir takım vaatlerde bulunuyor" diyen BTP lideri şöyle devam etti: "CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor. Onların bunu vermeleri mümkün değil. Bir defa bu maaşı veya parayı verecek adamın elinde milli bir parasının olması lazım. Türkiye esir bir ülke. Türkiye 35- 40 yıldan beri kendi parasını basamıyor. Bizim senyoraj yani milli gelirle orantılı olarak para basma hakkımız şu anda ABD'nin elinde. Mesela AKP'nin yerine CHP iktidar oldu. O yapabilir mi yapamaz. Daha iktidar olmadan Kemal Derviş ile oturdu. Konuştukları şey 'sakın senyoraja dokunma' oldu ve 'bakan yapacağım seni' dedi."
BTP reklam filmlerinin yönetmenliğini yapan Kemal Başbuğ ise Prof. Dr. Haydar Baş ile çalışmaktan keyif aldığını söyledi. Ünlü yönetmen Başbuğ, "Normalde reklam çekimleri biraz uzun sürer fakat genel başkanımız çok samimi ve normal hayatında da öyle olduğu için 2 tekrarda film bitti. Toplam 13 dakika sürdü. Dediğimiz gibi kendisi çok samimi ve içten bir insan. O yüzden çok kolay bir set geçirdik diyebilirim" ifadelerini kullandı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Erdem Koleji’den Uluslararası SASMO başarısı Dünyanın en prestijli matematik olimpiyatlarından biri olan Singapur-Asya Okullar (SASMO) Matematik Olimpiyat sınavında Erdem Koleji’nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi ise bronz madalya alarak uluslararası başarıya imza attı. Geleceğin dehaları olarak gösterilen öğrencilerin katıldığı Uluslararası Singapur ve Asya okulları Matematik Olimpiyatı (SASMO) sınavı sonuçları açıklandı. Her yıl büyük akademik başarılar elde eden Gaziantep Özel Erdem Koleji yine bir gurur daha yaşadı. 42 ülkeden 102 bin öğrencinin katıldığı sınavda çeşitli kategorilerde Özel Erdem Koleji’nin 4 öğrencisi altın madalya, 7 öğrencisi gümüş madalya, 15 öğrencisi bronz madalya alarak uluslararası bir başarıya imza attı. “Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor” Erdem Koleji öğrencilerinin uluslararası prestijli bir yarışmada önemli dereceler elde etmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Uluslararası SASMO Matematik Olimpiyatı’nda, farklı düzeylerde toplamda 4 altın, 7 gümüş, 15 bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimiz okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdılar. Öğrencilerin matematiği farklı açıdan görmelerini, konuya olan ilgilerinin artmasını ve matematiği gelecekte çalışmalarında ve günlük yaşamda nasıl uygulayabileceklerini düşünmelerini sağlamayı amaçlayan uluslararası bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren kutlayarak başarılarının devamını diliyorum. Okulumuzun ve öğrencilerimizin akademik başarıları artarak sürecektir. Okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Bingöl Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak. Bingöl Üniversitesi “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında arı ürünlerinden sonra diğer hayvansal ürünlerde de üretime geçmek için de önemli bir adım attı. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde kurulan çiftliğe 5 gebe büyükbaş hayvan getirilerek süt ve süt ürünleri elde etmek için çalışmalara başlandı. Büyükbaş hayvanlarının yanı sıra küçükbaş hayvanlarının da getirileceği merkezde, süt ve süt ürünleri elde edilecek ve belirli bir aşamadan sonra arı ürünleri gibi satışına başlanacak. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, getirilen hayvanların şuan için bir adım olduğunu belirtti. Çapak, “Burası bizim üniversitemizin çiftlik alanı. Arı, arı ürünleriyle ilgili eper bir mesafe kat ettik, şimdi de biraz alanı büyütüyoruz, çerçeveyi büyütüyoruz. Büyükbaş hayvandan başladık. İlk etapta 5 mondofon aldık, bunlar gebe hayvanlar, inşallah yakın zamanda yavrulayacaklar ve bunların sayısı 10’a çıkmış olacak. Başlangıç için bir adım, bundan sonraki süreçte hem bunların sayısını arttıracağız hem de bunlardan farklı ürünler elde etmeye çalışacağız. Elazığ yol kenarında bir tanıtım ofisimiz var. Orada arı, arı ürünlerinden elde ettiğimiz ürünleri sergiliyoruz, satışını yapıyoruz. Allah nasip ederse bu hayvanlardan da elde edeceğimiz hem sütü hem peyniri hem de diğer hayvansal ürünleri bir şekilde oralara koyma ve arzu edenlere de oradan satış yapmak istiyoruz. Hedefimiz büyükbaş hayvanla yetinmek değil, önümüzdeki günlerde küçükbaş hayvanlara da el atacağız. İnşallah koyun ve keçilerden de başlangıç için getireceğiz. Alanımız geniş 750 dönümlük bir alan, burada hem küçükbaş hem de büyükbaşla ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bir de tabi alan büyük olduğu için kanatlı hayvanlara da ağırlık vereceğiz” dedi. Ziraat ve veteriner fakültesi öğrencilerinin de buradan yararlanacağının altını çizen Prof. Dr. Çapak, “Burası aynı zamanda bir uygulama alanı olacak. Çünkü Ziraat ve veteriner fakültemiz mevcut. Öğrencilerimiz gelecekler, gidecekler, bakacaklar. Bu alanla ilgili tecrübe edinecekler. Aynı zamanda hocalarımız da belki bu alanda akademik çalışmalarını yürütürken bu oluşturulan ortamdan istifade etmiş olacaklar. Birçok boyutu var bunun. Bölgesel Kalkınmada Tarım ve Havza’nın bir parçası aslında” şeklinde konuştu. (MAÇ-YRT
Erzincan Vali Aydoğdu’dan “Bir Köy Bir Göz Projesi” Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, halkın sağduyusu ve güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarıyla Türkiye genelinde suç oranının en düşük illerden birisi olan Erzincan’da yakında “Bir Köy Bir Göz Projesinin” hayata geçirileceğini söyledi. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yeni projeler hakkında bilgi veren Vali Hamza Aydoğdu, şöyle konuştu: “Bir Köy Bir Göz Projesi; İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk bölgesinde meydana gelen hırsızlık, kaçakçılık, terör ve asayiş olayları ile etkin mücadele etmek, faili meçhul olayların en kısa sürede aydınlatılması, suçluların adalet önüne en kısa sürede çıkartılması maksadıyla kamera bulunmayan toplam 458 köy, belde ve mahallelerde kamera kurulumu planlanmış olup, Kemaliye ilçesinde 41, merkez ilçede 63 olmak üzere toplam 104 köy ve mahallede kamera kurulumu tamamlanmış olup, diğer köy ve mahallelerde kamera kurulumu çalışmaları devam etmektedir. İkinci projemiz İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğünce Huzur İçin Erzincan projesi kapsamında “Gözümüz Olun” projesi. Bu proje ile il merkezinde 2 bin 608 sokak, 272 cadde, 10 bulvarın bulunduğu ve alandaki çalışmalar çerçevesinde belediyeyle birlikte, özel idare, emniyet müdürlüğüyle mutabakata vardık. Protokol hazırlanıyor. Bu anlamda Erzincan Belediyesi de bize destek olacak. İlk etapta 64 noktaya kamera kurulumunu gerçekleştireceğiz. Aynı zaman da Erzincan belediyesi yapı ruhsatı verdiği tüm binalara kamera sistemi kurma zorunluluğu getirecek. Kapalı devre olacak. O cadde veya sokakta suç işlendiğinde güvenlik güçlerimiz o görüntüleri inceleyebilecekler. Bizim burada en büyük amacımız bütün Erzincan’ı kapsayacak bir şekilde vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için emniyet ve jandarma güçlerimiz ile birlikte elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu bağlamda Erzincan Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; Erzincan’ın güvenliği, her bir Erzincanlının emeği ve katkısıyla pekişmektedir. Bu yüzden, kolluk kuvvetlerimizle omuz omuza vererek, huzurumuzu ve güvenliğimizi koruma konusundaki kararlılığımız sürecektir. Bu anlamda en önemli konulardan bir tanesi de uyuşturucu. İlimiz bu anlamda gerçekten çok çok iyi durumda. Fakat bizim en büyük amacımız şu. Bu şehirde gençlerimizi zehirlemeye çalışan insanlara hiçbir şekilde göz açtırmayacağız. Onlara imkan ve fırsat vermeyeceğiz. Emniyetimiz ve jandarmamız bu bağlamda çalışmalarına gece gündüz devam ediyorlar. Bu anlamda Erzincanlı vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız hem bu günümüz hem yarınımız. Bugünümüzü ve yarınımızı zehirlemelerine, yok etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. İlimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan tüm kolluk görevlilerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Erzincan’da çok güzel bir iklim var. Bütün ekipler canla başla bir makinenin çarkları gibi gece gündüz çalışıyor. Bir yerde ekip ruhu varsa, bir yerde samimiyet varsa, bir yerde devletin kurumları ile millet bütünleşmişse burada hiçbir şer gücü barınamaz. Yuva yapamaz, çocuklarımızı zehirleyemez. Bu anlamda Erzincanlı hemşehrilerimizin hepsine tek tek teşekkür ederim. Bizlere verdikleri destekten dolayı.”