GÜNDEM - 25 Ocak 2017 Çarşamba 13:33

HDP’li vekiller Kışanak ve Tuncel’in duruşmasını takip etti

A
A
A
HDP’li vekiller Kışanak ve Tuncel’in duruşmasını takip etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, terör operasyonları kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel’in duruşması ile KCK ana davasını takip etti.

HDP’li milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım ve Feleknaz Uca, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Gültan Kışanak ve Sabahat Tuncel’in duruşması ile Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen KCK ana davasını takip etti. HDP’li milletvekilleri duruşmaların ardından adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. HDP vekilleri adına konuşan Osman Baydemir, tutuklu olan kişilerin aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devrettiği arkadaşları olduğunu söyledi. Baydemir, "Benim açımdan böyle bir davayı izlemenin manevi açıdan başka bir zorluğu var. Burada irdeleme konusu olan, yargılama konusu olan kanunlara göre suç olan eylemi, fiili, işlemi yargılamak değildir. Bir belediye başkanı, belediye, defin işlemi yapmakla mükellef, mezarı kazmakla mükellef bir belediye, defin işlemi yapmayacak da ne yapacak. Kendi hesabıma söylüyorum, legal demokratik siyaset yok edilirse, Kürt sorunu çözülmüş olmayacak. 21. yüzyılda bulunuyoruz, bir siyasetçinin söyleminden dolayı, fikrinden dolayı, itirazından dolayı veya siyasi paradigmasından dolayı yargılanacağı yer mahkeme değildir, yegane yer halk mahkemesidir, bu seçimdir sandıktır. KCK ana davasının fezleke hazırlayıcısı olan kamu görevlileri, savcıları, hakimleri neredeler FETÖ’den tutuklular. Bir gün mutlaka bu coğrafyada adalet tecelli edecektir" dedi.
Vekiller, konuşmanın ardından adliyeden ayrıldı. 

Aydın Yorat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.