EKONOMİ - 22 Nisan 2023 Cumartesi 16:15

Hepsiburada Ramazan ayı alışverişlerine ilişkin verileri açıkladı

A
A
A
Hepsiburada Ramazan ayı alışverişlerine ilişkin verileri açıkladı

En çok siparişin temel tüketim ve gıda kategorisinden verildiği ay boyunca, en çok sipariş veren iller üç büyük ilin ardından Bursa ve Kocaeli olarak sıralandı.

Hepsiburada, Ramazan ayında özellikle sahurda yenilen kahvaltılık ürünlerin ve çay-kahve tüketiminin arttığını belirtti. Kahvaltılık ürünler arasında sırasıyla en çok sipariş verilen ürünler peynirler, çikolata kremaları, ballar, zeytin ve zeytin ezmeleri, acuka ve kahvaltılık soslar olarak sıralandı. Peynirlerde en çok kaşar peyniri ve sepet peyniri, zeytinlerde ise en çok yeşil kırma zeytin siparişi verildi. Veriler, Ramazan ayıyla birlikte iftar sonrasının vazgeçilmezi olan çay-kahve tüketiminde de artış görüldüğünü ortaya koydu. Geçtiğimiz yılın ramazan ayına göre filtre ve çekirdek kahve siparişlerinde yüzde 83 artış yakalandı. Bunun yanı sıra Türk kahvesi makinelerinin siparişinde yüzde 173 artış görüldü.

HepsiTürkiye’den ürünlerine ilgi

Hepsiburada'nın, yöresel üreticileri desteklemek üzere hayata geçirdiği HepsiTürkiye'den ürünlerine de Ramazan ayında ilgi fazla oldu. Fethiye tahini, Ayvalık zeytinyağı, Beypazarı kurusu ve Gümüşhane pestili Ramazan ayı boyunca en çok sipariş verilen ürünler arasında yer aldı. Hepsiburada ve İhtiyaç Haritası Ramazan ayına özel deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla "Deprem Bölgesine Ramazan Kolisi İle Destek Ol" kampanyası ilgi gördü. Kampanya kapsamında müşteriler, Hepsiburada'nın özel ürün sayfalarından online olarak içlerinde ayçiçek yağı, un, şeker, çay, makarna gibi ürünlerin bulunduğu Ramazan paketlerini bağışlayabiliyor. İhtiyaç Haritası ile Gıda Kolisi Kampanyası Ramazan ayı sonrasında da devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.