GÜNDEM - 13 Haziran 2023 Salı 17:25

İ stanbul'da suya zam

A
A
A
İ stanbul'da suya zam

İstanbul'da suya yüzde 12,94 oranında zam yapıldı. Konutlarda metreküp başına tarife 16,50 liraya yükseldi.

İBB Meclisi Haziran ayı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu Toplantısı, Saraçhane'deki Başkanlık Binası'nda gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşiminde İstanbul’da kullanılan su tarifelerinin güncellenmesi teklifini ele aldı. Siyasi parti gruplarının ortak kararıyla, İstanbul’da 0-15 metreküplük ilk kademe konut su tarifesi yüzde 12,94 oranında arttı.

İstanbul’da 0-15 metreküplük konut ilk kademe su tarifesi yüzde 16,50 lira, köylerdeki su tarifesi 4,12 lira, işyeri su tarifesi ise yüzde 43,23 lira oldu. Organize sanayi, endüstri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde de işyeri su tarifesi uygulanmasına karar verildi.

Konutlarda 15 metreküpe kadar her 2,5 metreküpte 0,50 metreküp 15 metreküpte toplam 3 metreküp olarak uygulanan ücretsiz insani su kullanım hakkı uygulamasının da devam etmesine karar verildi. Öte yandan oy birliğiyle alınan karar 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

Yeni su tarifesi şu şekilde:
0-15 metreküp 16,50 lira
15-30 metreküp 25,75 lira
30 metreküp ve üzeri 32,34 lira
Ortak Sayaç 23,75 lira
6360 Sayılı Kanun ile Mahalle Olan Yerler 4,12 lira
Kırsal Yerleşik Alan/Kırsal Mahalle Olan Yerler 4,12 lira
Köy işyeri 10,80 lira
İşyeri 0-40 metreküp 43,23 lira
İşleri 41 metreküp ve üzeri 50 lira

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.