GÜNDEM - 21 Kasım 2016 Pazartesi 16:59

İHA: 15 Temmuz darbe girişimine karşı yaptığımız yayınlarımıza gölge düşürülmeye çalışılıyor

A
A
A
İHA: 15 Temmuz darbe girişimine karşı yaptığımız yayınlarımıza gölge düşürülmeye çalışılıyor

İhlas Haber Ajansı, 15 Temmuz kalkışma gecesi, kritik anlarda yaptığı yayınlarda Türk ve Dünya televizyonlarına içerik sağlayarak adından övgüyle bahsettirmiş hain darbe girişiminin başarısız olmasında büyük pay sahibi olmuştur. İHA, 15 Temmuz gecesi sağladığı içerikle bir ajansçılık başarısı ortaya koyarken aynı zamanda Marmaris’te Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kaldığı otele, bir muhabir göndererek açıklamalarını takip edip, abonelerine, bu görüntüleri en hızlı şekilde servis etmiştir.

İhlas Haber Ajansı, 15 Temmuz kalkışma gecesi, Marmaris’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele, durumu haber alır almaz bir muhabir göndererek açıklamalarını takip edip, abonelerine, kendi yayın sistemi üzerinden bu görüntüleri en hızlı şekilde servis etti. İlk etapta Marmaris’te çekilen 7 dakikalık görüntü, İstanbul merkeze ulaştırıldı. Cumhurbaşkanımız'ın açıklamaları flaş haber olarak, 16 Temmuz 00.44'te yazılı ve fotoğraflı olarak, 00.53'te ise görüntülü olarak abonelerimize servis edildi. Cumhurbaşkanımız'ın 3 dakikalık açıklama kısmı, defalarca İHA'nın ana yayın frekansından dünya kamuoyuna duyurulmaya devam edildi. Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kişinin İHA'nın yayın yapmadığı iddiaları tamamen çarpıtmadır.

  İhlas Haber Ajansı, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz günü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bütün yurtta, ekiplerinin tamamı ile sahada çalışma yapan ajans oldu. Kalkışma sırasında İHA ilk andan itibaren hiçbir aksama göstermeden servisine devam etti. Özel tedbirler alarak, çalışmalarını ve yayınlarını zaman zaman sokaktan yürüten İHA, o gece hem ulusal hem de dünya TV'lerine yayınlarına devam etti.
  15 Temmuz gecesinde akıllarda kalan, tankın önüne yatan cesur yüreklerin, havalimanını teslim alan halkın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Genelkurmay önündeki unutulmaz görüntülerin tamamı İHA’ya aittir.
İhlas Haber Ajansı o gece milletin tarafında olarak, hiçbir hayati ve ticari kaygı gözetmeden, bütün yayın kuruluşlarına çektiği görüntüleri, ücretsiz olarak da servis ederek tarihi bir hizmete imza attı.
Üsküdar'da, Çengelköy'de mahallede dolaşan darbeci askerlerin halk tarafından teslim alınma görüntüleri İHA ana yayından saat 01.00'de yayınlandı.

Ayrıca Bayrampaşa'da, çevik kuvvet ekiplerine darbeci askerlerin teslim olma görüntüleri İHA ana yayından saat 01.20’de servis edildi. Taksim meydanında darbeci askerlerin teslim olma görüntüleri saat 04’de ana yayından dünya kamuoyu ile paylaşıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde kalkışmacı askerlerin halkımız tarafından teslim alınması görüntüleri ile de dünyaya Türk milletinin zaferini duyurma imkanı yine İHA’ya nasip oldu. Bu görüntüler hem Türkiye de hem de dünya televizyonlarında flash haber olarak yayınlandı. Bu görüntüler ile darbeye teşebbüs edenlerin kötü emelleri son buldu.

Bütün özel televizyonların dakika dakika görüntülerini kullandığı İHA’nın, 15 Temmuz'da tam kadro 24 saat aralıksız sahada olan ve kurşunların altında vazife yapan arkadaşlarımızın, çatışma yaşanan geceye ait bir çok farklı noktadan yaptıkları haber faaliyetleri, çekilen görüntü ve fotoğraflar tüm TV'lerde ve gazetelerde her gün kullanılmaktadır.

Kısa bir özetini iha.com.tr'de halen servis ettiğimiz bu görüntüler, İHA'nın hangi şartlar altında nasıl bir çalışma sergilediğini de göstermektedir. Sadece vatan meselesi olarak değerlendirip, ölüm tehlikesi altında yaptığımız bu çalışmalara karşılık, muğlak ifadeler ile itham altında bırakılmayı ahlaki ve vicdani bulmadığımız gibi, bunu şirketimize ve personelimize yapılan büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz.
Yapılan itham ve ilzamları kökten reddettiğimizi kamuoyunun dikkatine arz ederiz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Motosikletine dağ keçisi boynuzu taktı, trafikte ilgi odağı oldu Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun motosikletine taktığı dağ keçisi boynuzu ile ilgi odağı oldu. Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun, Chopper tipi alçak binişli motosiklet aldı. Daha sonrasında motosikletini çeşitli eklemelerle modifiye etmeye başlayan Altun, bir avcı kulübünde duvarda gördüğü dağ keçisine ait olan boynuzu motosikletine taktırdı. Trafikte ’boynuzlu motosikletli’ olarak anılmaya başlayan Altun, vatandaşların kendisini motosiklet üzerinde gördüğünde video ve fotoğraf çekerek ilgi gösterdiğini, kendisinin de bu ilgiden mutlu olduğunu söyledi. "Bu tarz Alman askerlerinin savaş dönüşü dizayn ettikleri bir tarz" Amerikan motosiklet kulüplerine tutkulu olduğunu belirten Altun, "Amerikan motosiklet kulübü hastasıyım. Kulüpteki motosikletlere yıllar öncesinden hevesim vardı. Sonra ben de bu Chopper’ı aldım. Motorum 350 cc ve çeşitli aksesuar modifiyeleri ile kendime göre bir tarz oluşturdum. Bu tarz aslında yıllar önce Alman askerlerinin motorlarını savaştan döndükten sonra motorlarına dizayn ettikleri bir tarz. Artı olarak ben sadece dağ keçisi boynuzunu ekledim" dedi. "Boynuz dağ keçisine ait" Motosikletine monte ettiği dağ keçisine ait olan boynuzu bir avcı kulübünün duvarında gördüğünü anlatan motosiklet tutkunu Altun, "Bu boynuzu bir avcı kulübünde duvarda gördüm, Boynuzu görür görmez motosikletimin önüne güzel olacağını düşünerek aldım, gerçekten de güzel oldu. Trafikte giderken ışıklarda durduğum zaman vatandaşlar video ve resim çekiyorlar. Ayrı bir havası, kendine has bir ilgisi oldu motosikletimin. Boynuzu takalı 1 yıl oldu, motosiklet de 3-4 yıldır bende. Sinyalimi, farımı, sürüşümü engelleyen herhangi bir sorun yok, sadece motosikletime bir makyaj, bir süs yaptım. Trafiğe ve kurallara uymayan bir engelim yok, eğer olsa boynuzu kendim takmam" şeklinde konuştu. Chopper sahibi motosiklet tutkunlarının, farklı tarzlarına karşın trafikte gayet dikkatli motosiklet kullandıklarının da altını çizen Altun, "Chopper sahibi insanlar trafikte en düzgün motosiklet kullanan, kurallara harfiyen uyan motosiklet sürücüleridir. Motosiklet özgürlüktür, motosikletin üzerinde kendimi uçuyor gibi hissediyorum" sözlerine yer verdi. "Her gördüğümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz" Motosikleti sıkça gördüklerini belirten esnaf Şehmus Tular ise, "Bu arkadaş motosiklet hastası. Değişik bir tarz yapmış, hoşumuza da gidiyor. Her gördüğümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz. Değişik bir motor, arkadaş da biraz böyle şeyleri seviyor sanırım. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Söylenene göre yabani dağ keçisinden alınan boynuzmuş, orijinal bir şey olduğunu bana söyledi kendisi. Böyle şeyleri seviyor demek ki, Allah kaza bela vermesin" ifadelerini kullandı. (MUB-FKE-