GÜNDEM - 20 Eylül 2014 Cumartesi 17:47

İHA'ya sosyal medya ödülü

A
A
A
İHA'ya sosyal medya ödülü

İhlas Haber Ajansı, sosyal medya kullanımındaki başarısı nedeniyle Sosyotay tarafından ödüle layık görüldü. Ödülü İhlas Haber Ajansı adına iha.com.tr Yayın Yönetmeni Dursun Kabaktepe aldı.

Sosyal Medya Takip, Analiz ve Yönetim Şirketi Sosyotay tarafından 2014 yılı içerisinde sosyal medya organlarında yaptıkları çalışmalarla öne çıkan kişi ve kurumlara Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde ödülleri takdim edildi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşen törende sosyal medya kullanımındaki başarısı nedeniyle İhlas Haber Ajansı’na ödül verildi. Sosyal medya ödülünü, kurum adına törene katılan iha.com.tr Yayın Yönetmeni Dursun Kabaktepe aldı. Konuşmasında sosyal medyanın birçok işleve sahip olduğunu belirten Dursun Kabaktepe, “Habercilikle ilgili en dikkat edilmesi gereken faktörlerden biri de sosyal medya. İnsanlara fikirlerin aşılandığı ve yönlendirmelerin yapıldığı sosyal medya, gerektiğinde silah, eğitim ve eğlence gibi amaçlarla da kullanılabilen bir hale geldi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da en temel şey insan faktörü. Bir insanın hayat bakışı nasılsa, sosyal medyadaki duruşu da o yönde oluyor. İnsan portföyümüz eğitimli ve kaliteli olursa, sosyal medyayı da bu doğrultuda yönetiriz” ifadelerini kullandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise konuşmasında sosyal medyanın önemine vurgu yaptı. Sosyal medyanın avantajları kadar dezavantajlarının da olduğunu belirten Kılıç, “Sosyal medyanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve hem problemlerini hem de güzelliklerini yaşıyoruz. Her alanda etkili olmamız ve bulunmamız gerekiyor. Bu alanda emek veren arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Törende İhlas Haber Ajansı'nın yanı sıra İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa, Haber7, Haber Tadında Programı, Marmara Belediyeler Birliği, Ülker, Arel Üniversitesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Yedi Güzel Adam Dizisi ve yenisafak.com’da ödüle layık görüldü.

BANU EZBER
İSTANBUL (İHA)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.