EKONOMİ - 08 Nisan 2022 Cuma 15:37

İhlas Vakfı Ramazan ayında yardımlarını sürdürüyor

A
A
A
İhlas Vakfı Ramazan ayında yardımlarını sürdürüyor

Türk hayırseverlerin yardımları Ramazan ayında da devam ediyor. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın, "Bağışçıların yardımlarını dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi.

İhlas Vakfı Ramazan ayında da yardım faaliyetlerini sürdürüyor. İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın İhlas Vakfı’nın dünyanın dört bir yanında yaptığı çalışmaları anlattı. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımları hızlandırdıklarını ifade eden Aydın, "Yılın 12 ayında 50 yıldan beri yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Asıl faaliyet gösterdiğimiz yer Türkiye’dir. Türkiye’de 32 öğrenci yurdumuz var. Bunun yanında Afganistan’da, Güney Türkistan’da Özbek ve Türkmenlerin yoğun olarak bulunduğu bölgede 104 medresemiz var. Yine Afganistan’da 13 öğrenci yurdumuz daha var. Afrika’da, Asya’da ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Sudan’da yetimhanelerimiz var, yedi yetimhanemiz var. Buralarda ihtiyaç sahiplerine yardımlar götürüyoruz. Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine bu bölgelerde iftarlar veriyoruz. Afrika’da mazlumların yüzünü güldürüyoruz" dedi.

Ramazan ayında iyiliklerin arttığına dikkat çeken Aydın, "Bu ayda yapılan bir iyiliğe diğer aylara nazaran daha fazla sevap verildiği bilinir. İnsanlar ramazan ayında iyilikleri arttırıyorlar. Vatandaşlar ramazan ayında iyilikleri vakfımız aracılığıyla yapabilir. Fitre, iftar, oruç fidyesi veya zekatını vermek isteyen bağışçılarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. ‘İftar’ yazıp 8340’a gönderdiğinizde bir kişinin iftarını karşılamış oluyorsunuz. Bu bedel 25 liradır. Bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyenler ihlasvakfi.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirler. Tüm vatandaşları yardım yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

İhtiyaç sahiplerine yardımların ulaştırılma süreci hakkında da bilgi veren Aydın, "Vatandaşlar bağışlarını ulaştırması için vakıfları seçerken köklü bir kuruluş olmasına dikkat etsinler. Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız yardımlar sonrası yardımın ulaştırıldığına dair videolar bağışçılarımıza gönderiliyor. Kurban keserken de bağışçılarımıza bu videoları gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.