GÜNDEM - 22 Mayıs 2011 Pazar 12:31

"İlk bizi arıyorlar"

A
A
A
"İlk bizi arıyorlar"

Antalya'nın Alanya İlçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Çevre ülkelerde geliştirdiğimiz politika çerçevesinde, Balkanlarda iki ülke arasında bir problem olduğu zaman ilk konuştukları kişiler biz oluyoruz. Türkiye, ikili politikasıyla taraflar arasında çözüm bulabilir" dedi.

RIZA YANIK
ANTALYA 

 

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya milletvekili adayı Ahmet Davutoğlu, Konya Sivil Toplum Kuruluşları'nın Alanya'da düzenlediği 8. Ufuk Turu Semineri'ne katıldı. Davutoğlu, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığının Filika Restoran'da düzenlediği kahvaltıda ilçe protokolü ve partililerle bir araya geldi. Kahvaltıya Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve partililer katıldı.


Davutoğlu'na burada partili Sevgi Sert tarafından dedesi Davut Kalkan, babası Sadi Kalkan ve amcasının oğlu Sait Kalkan ile komşuları Hayri Sert'in 1960 yılında birlikte çektirdiği siyah beyaz fotoğraf hediye edildi. Fotoğrafta Bakan Davutoğlu'nun amcasının oğlu Sait Kalkan'ın yüz kısmının kesildiği dikkat çekti.


Sert'e teşekkür eden Davutoğlu, bir süre fotoğrafı inceledi. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise, Bakan Davutoğlu'na, Rus vatandaşlarının gayrimenkul alımında karşılaştığı sorunları içeren bir dosya sundu.


Kahvaltı sonrası konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'de 90'lı yıllarda hükümet yapılarını bir düşünün. Başbakan bir partiden, Dışişleri Bakanı başka bir partiden, Ticaret Bakanı başka partiden, Enerji Bakanı başka partidendi. Kendi aralarındaki siyasi çekişmeden ülke için bir strateji üretebilecek vakit bulamıyorlardı. Son 8 yıl içinde kim nerede çalışıyor olursa olsun karşılıklı diyalog halinde oluyoruz. Bunun sağladığı büyük avantaj, kişisel katkılardan, başarılardan daha çok bir ekip başarısı ve bu ekibin bir uyum halinde çalışmasıdır. Yoksa dünyanın en iyi teorisini geliştirseniz, en iyi kararlarını alsanız ve bu kararları alıp uygulayanların arasında organizasyon yoksa başarı şansı olmaz"


Çevre ülkelerle geliştirdikleri politika çerçevesinde vizelerin kalktığını ve çok daha süratli bir iletişim ortamı doğduğunu anlatan Bakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türk insanı gittikçe çevredeki halklarla bütünleşiyor. Bölgede belirleyici aktör konumunu geliştirmeye gayret ediyoruz. Bugün Balkanlarda herhangi iki ülke arasında bir problem olduğu zaman ilk telefonla konuştukları kişi biz oluyoruz. Çünkü biliyorlar ki Türkiye ikili politikasıyla taraflar arasında çözüm bulabilir."


Davutoğlu, konuşmasının ardından Alanya'dan ayrılarak karayoluyla seçim bölgesi Konya'ya gitti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir