EKONOMİ - 01 Kasım 2022 Salı 17:05

'İlk Evim' projesine en çok başvuru İstanbul’dan geldi

A
A
A
'İlk Evim' projesine en çok başvuru İstanbul’dan geldi

Başvuruları tamamlanan “İlk Evim” projesine en çok başvuru 1 milyon 519 bin 300 ile İstanbul, 240 bin 358 ile İzmir, 232 bin 857 ile Ankara’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül’de açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular 31 Ekim itibarıyla sona erdi. Projeye toplamda 8 milyon başvuru gelirken başvuruların 5 milyon 135 bin 324’ünün geçerli olduğu tespit edildi.

Projeye İstanbul’dan 1 milyon 519 bin 300, İzmir’den 240 bin 358, Ankara’dan 232 bin 857, Gaziantep’ten 166 bin 200, Konya’dan 160 bin 905 vatandaş başvuruda bulundu.

Öte yandan, projeye 2 milyon 30 bin 277 genç, 505 bin 934 emekli, 256 bin 248 engelli, 6 bin 493 şehit yakını ve gazi, bin 390 Kıbrıs ve Kore gazisi, 2 milyon 334 bin 982 de diğer kategoride başvuru yapıldı. Ayrıca “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde kura çekimi mart ayına kadar tamamlanacak.

İlk İş Yerim projesine 65 bin 852, İlk Evim Arsa projesine de 707 bin 497 başvuru yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıktan yapılan açıklamada ise 10 bin kontenjan ayrılan “İlk İş Yerim” projesi için 65 bin 852 başvuru yapıldığı bildirildi. Açıklamada “İlk Evim Arsa” projesine de şu ana kadar 707 bin 497 başvuru yapıldığı ve başvuruların 7 Kasım’a kadar devam edeceği ifade edildi.

Huzeyfe Tarık Yaman
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.