ASAYİŞ - 10 Ağustos 2017 Perşembe 11:30

İncirlik'te ABD uçağını düşürecekti! Yakalandı...

A
A
A
İncirlik'te ABD uçağını düşürecekti! Yakalandı...

Adana’da İncirlik Hava Üssü’nde ABD’ye ait bir uçağı drone ile düşürmeyi ve daha sonra Alevi derneğine bombalı eylem yapmayı planlayan Rusya vatandaşı DEAŞ'lı polisin yaptığı operasyonla keşif yaparken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi 5 Ocak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Rusya vatandaşı Renat Bakiev bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye Kilis üzerinden girerken yakalandı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan işlem yapılan Bakiev sınır dışı edildi.

Ancak Adana Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT Bakıev'in Suriye'den tekrar eylem yapmak için Türkiye'ye girdiğini bu sırada da Tekirdağ'da işlediği suçtan dolayı Sulh Ceza Hakimliğince tehdit suçundan arandığı belirlendi.

Terörle mücadele ekipleri İstihbarat ve MİT'in verdiği bilgiler doğrultusunda Bakiev'in Adana'ya geldiğini burada bir Alevi derneğine ve İncirlik Üssü'nde ABD askerleri ya da uçaklarını yönelik bombalı eylem yapacağını belirledi.

Şüpheliye yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmanın sonunda Bakiev’in kentte terör örgütü DEAŞ adına İncirlik Hava Üssü’ne ve Alevi derneğine eylem düzenlemek için keşif yaptığı bilgisine ulaştı. Bakiev, polisler tarafından yakın takibe alındı.

İncirlik'te ABD uçağını düşürecekti! Yakalandı...

Drone ile ABD uçağını düşürecekti

Renat Bakiev’in kiraladığı bisikletle birlikte 5 Ocak Meydan’ında bulunan Alevi derneğindeki vatandaşlara kanlı eylem yapmak için derneğin çevresinde keşif yaptığı belirlendi. Bakiev’in ilk eylemini İncirlik Hava Üssü’ne drone ile birlikte ABD’ye ait bir uçağa bombalı eylem yaparak düşürmeyi başaramadığı takdirdeyse üstte ABD’li askerlerin olduğu bir yeri patlatmak olduğunu tespit eden polis harekete geçti.

Rus yapımı olan anlık mesajlaşma programı Telegram üzerinden drone satın almak için diğer terör örgütü üyelerinden 2 bin 800 lira para isteyen Renat Bakiev Alevi derneğine yakın bir bölgede keşif yaparken, gerçekleşen operasyonla gözaltına alındı.

Tutuklandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu gözaltına alınan Rus vatandaşı Renat Bakiev'in emniyetteki sorgulaması tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İncirlik'te ABD uçağını düşürecekti! Yakalandı...

Suriye'de ABD Üssüne saldırıda başarılı olamamış

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Bakiev’in, DEAŞ terör örgütünü kabullendiği, Alevi vatandaşların Allah düşmanı olduğu ve hepsinin öldürülmesi gerektiğini savunduğu ayrıca DEAŞ dışındaki tüm Müslümanları kafir gördüğü öğrenildi.

Bir süre önce Suriye’de cihat adı altında Amerikalılara eylem yapmaya çalıştıklarını ancak başarısız olduklarını belirten terörist Renat Bakiev, DEAŞ terör örgütü adına eylem yapmak için Adana’da bulunduğunu söyleyerek İncirlik Üssü’nde Amerika’ya ait bir uçağı drone ile düşürmek için keşif yaptığını itiraf etti.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nda sohbetlere katıldı

Kentte bulunduğu süre içinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'ndan sohbetlere katıldığı tespit edilen Bakiev, sorgusunda buradaki sohbetlere katıldığını kabul ederek, "Onlarda hilafeti savunuyor o yüzden burada olduğum sürece onların sohbetine katıldım. Abdullah Kuytul'un sohbetlerini dinledim" dediği öğrenildi.
Anadilinin yanısıra İngilizce, Arapça ve Türkçe'yi çok iyi derece de kullandığı öğrenilen Renat Bakiev, 13 gün süren sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

Fatih Keçe

İncirlik'te ABD uçağını düşürecekti! Yakalandı...

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da organize suç örgütü davasında 13 sanık tahliye edildi Malatya’da organize suç örgütü operasyonu kapsamında açılan davanın ikinci duruşmasında 13 sanık tahliye edilirken, 43 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Malatya’da, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubelerince yürütülen ortak çalışmalar sonucunda hazırlanan dosya kapsamında açılan organize suç örgütü davasının ikinci duruşması görüldü. Liderliğini S.A.’nın yaptığı öne sürülen ve Malatya tarihinin en kapsamlı organize suç örgütü operasyonu olarak kayıtlara geçen davada, 3’ü yurt dışında firari olmak üzere toplam 116 sanık yargılanıyor. Davanın ikinci duruşmasında tutuklu bulunan 56 sanıktan 13’ü tahliye edilirken, 43 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi. "Cinayet, yağma, uyuşturucu ticareti ve haksız kazanç" gibi çok sayıda suçla şehirde korku ortamı oluşturmakla suçlanan örgüte yönelik yargılama, güvenlik gerekçesiyle Yeşilyurt ilçesi Muhammed Ali Clay Spor Salonu’nda oluşturulan özel duruşma salonunda devam ediyor. Sanıklar arasında suça sürüklenen çocukların bulunması nedeniyle duruşmalar kapalı olarak yapılıyor. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 gün süren ikinci duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan S.S., B.P., Y.Y., H.B., M.K., M.S.Ö., Y.B., B.K., E.K., A.K., A.A., A.G. ve M.E.Y.’nin tahliyesine karar verdi. Diğer 43 sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Dava kapsamında yargılanan sanıklar arasında müşteki-şüpheli, mağdur-şüpheli ve şüpheli sıfatıyla yer alan isimlerin yanı sıra suç tarihinde reşit olmayan suça sürüklenen çocukların da bulunduğu öğrenilirken, mahkemedavanın bir sonraki duruşmasını ileri bir tarihe erteledi.