ASAYİŞ - 21 Mart 2017 Salı 11:31

İran'ndan gelen tırda, 9 milyon değerinde 115 kilo eroin yakalandı

A
A
A
İran'ndan gelen tırda, 9 milyon değerinde 115 kilo eroin yakalandı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüphe üzerine durdurulan ve İran’dan Avrupa’ya gittiği belirlenen tırda yapılan aramalarda, piyasa değeri 9 milyon TL olan 115 kilo eroin ele geçirildi. Son 1 ayda toplamda 150 milyon TL’lik uyuşturucu yakalayan polisler, başarılarını baklava yiyerek kutladı.

Kocaeli Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekiplerinin şüphe üzerine durdurdukları İran plakalı tırda 157 paket halinde 115 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre Kocaeli Narkotim polisleri, şüphe üzerine İran’dan gelerek Avrupa’ya gideceği belirlenen gümrük malı yüklü bir tırı takibe aldı. TEM otoyolu İzmit geçişinde durdurulan tır daha sonra Otoyol Trafik Şube Müdürlüğü garajına çekilerek incelemeye alındı. Narkotik köpeği Millov ile yapılan aramalarda ise köpeğin tır çekicisinde koku alması üzerine polis ekipleri araç içinde inceleme yaptı.

Tır içine gizlenmiş 115 kilo eroin yakalandı

Yapılan incelemede ise tır sürücüsünün dinlendiği yatağın içinde ve altındaki bölmelere gizlenmiş halde 157 paket eroin ele geçirildi. Polis ekiplerince aracın bölmelerinden çıkarılan 115 kilo eroinin piyasa değerinin ise 9 milyon TL olduğu öğrenilirken tır sürücüsü M.S.I. gözaltına alındı.

Sahte kimlikli tır sürücüsü sabıkalı çıktı

Gözaltına alınan ve ilk incelemede polis ekiplerine E.K. adına düzenlenmiş sahte kimlik gösteren tır sürücüsünün gerçek kimliğinin ise daha sonra yapılan incelemede M.S.I. olduğu belirlendi. Polis ekiplerinin gerçek kimlik üzerinde yaptıkları sorgulamada ise sürücünün insan kaçakçılığı, kaçakçılık gibi suçlardan 4 ayrı aramasının olduğu tespit edildi.

İran'ndan gelen tırda, 9 milyon değerinde 115 kilo eroin yakalandı

PKK’nın gelirlerine 1 ayda 150 milyon TL’lik darbe vuruldu

Öte yandan son yıllarda uyuşturucu ile mücadelede önemli operasyonlara imza atan Kocaeli Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri, bir kez daha PKK’nın para kaynağı olan uyuşturucu maddelerine geçit vermedi. Ekipler tarafından son 1 ayda şüpheli araçlarda yaptıkları aramalarda 380 kilo eroin, 900 kilo esrar ve 2 milyon adet de uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin toplam piyasa değerinin ise 150 milyon TL olduğu öğrenildi. Polis ekipleri başarılı geçen uyuşturucu operasyonunu ise baklava yiyerek kutladılar.

Gürcan Yılmaz - Cihan Atik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30