ASAYİŞ - 04 Mayıs 2023 Perşembe 17:08

Işıkları kapalı olarak yasak avcılık yapanlara 154 bin 296 TL para cezası

A
A
A
Işıkları kapalı olarak yasak avcılık yapanlara 154 bin 296 TL para cezası

İstanbul Anadolu feneri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri ışıklarını kapatarak yasak avcılık yapan tekne sahibinde ve çalışanlara 154 bin 296 TL para cezası kesildi. 10 ton ağırlığında piyasa değeri 8 milyon TL olan kalkan balığına el konuldu.

İstanbul Anadolu feneri açıklarında dün Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Harekat Merkezi tarafından şüpheli bir tekne tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, saat 22.30 sıralarında tekneyi ışıkları kapalı bir şekilde tespit etti. Tekne ekipleri tarafından uyarı ve anonslar yapılarak durduruldu. Tekne üzerinde yapılan kontrollerde tahmini olarak 15 bin metre kalkan avcılığında kullanılan kalkan ağı, tekne üzerinde istiflenen 2 bin 50 adet yaklaşık 10 bin kg yasadışı olarak avlanmış kalkan balığı tespit edildi. Ekipler daha sonra durum İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne bildirdi. Kaçak avlanılan kalkan balıkların tüketime uygunluğunu dair rapor alındı ve kalkan balıkları sosyal yardım kurumlarına bağışlandı.

Işıkları kapalı olarak yasak avcılık yapanlara 154 bin 296 TL para cezası

154 bin 296 TL para cezası
Ayrıca, kaçak kalkan avcılığında kullanılan ve el konulan 15 bin metre kalkan ağı mülkiyeti kamuya geçirilmesi kararı alınarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce yediemin limanına teslim edildi. Öte yanda, tekneye bulunan kaptan ve personele toplamda 154 bin 296 TL idari para cezası uygulandı.

Zöhre Alagöz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.