DÜNYA - 01 Ağustos 2014 Cuma 11:12

İsrail ateşkesi ihlal etti

A
A
A
İsrail ateşkesi ihlal etti

Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentine düzenlenen topçu saldırısında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Refah bölgesine topçu atışı yapıldığı belirtilirken yetkililer saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu. Hamas ve İsrail’in 72 saatlik ateşkesi kabul etmesi sonrası bugün saat 08.00’dan itibaren bölgede ateşkes başlamıştı. BM ve ABD dün akşam saatlerinde Hamas ve İsrail’in Gazze’de insani yardım yapılması amacıyla 72 saatlik ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu. Açıklamada tarafların Cuma günü Kahire’de kalıcı ateşkesi görüşmek için temsilciler aracılığıyla bir araya geleceği belirtilmişti. BM Genel Sekreteri Bak Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry düzenledikleri ortak açıklamada yapılan ateşkesin masum insanlara yardım edilmesi noktasında son derece önemli olduğuna vurgu yapmıştı. Taraflar ayrıca Filistin ve İsrail delegasyonlarının Kahire’de bir araya geleceğini ve Mısır’ın ateşkes konusunda taraflara elinden gelen yardımı yapacağını belirtmişti.
 

ATEŞKESTEN SONRA EN AZ 25 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra bugün başlayan 72 saatlik ateşkes sonrası İsrail tanklarının düzenlediği saldırılarda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kudra, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentinde düzenlenen saldırılarda en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti. İsrail’in haftalardır düzenlediği saldırılar sonrası İsrail ve Hamas insani yardım amaçlı ateşkes yapılması yönünde 72 saatlik anlaşma sağlamıştı. Bu sabah saat 08.00’dan itibaren geçerli olan anlaşmaya rağmen İsrail, Refah bölgesinde topçu saldırılarında bulunmuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir