DÜNYA - 11 Ekim 2023 Çarşamba 18:35 | Son Güncelleme : 11 Ekim 2023 Çarşamba 18:40

İsrail’in vurduğu Al-Karama Mahallesi’ndeki yıkım görüntülendi

A
A
A

İsrail’in hava saldırısı düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki Al-Karama Mahallesi yerle bir oldu.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar 5’inci günde devam devam ederken, İsrail, hava saldırısı düzenlediği Gazze Şeridi’nde bir mahalleyi daha yerle bir etti. İsrail’in vurduğu Al-Karama Mahallesi’nde çok sayıda bina kullanılamaz hale geldi.

İsrail’in vurduğu Al-Karama Mahallesi’ndeki yıkım görüntülendi

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bazm yaptığı açıklamada, saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirterek, saldırıların yoğunluğu ve ana yolların tahrip olması nedeniyle sivil savunma ekipleri ile ambulansların bölgeye ulaşamadığını ifade etti.

İsrail’in vurduğu Al-Karama Mahallesi’ndeki yıkım görüntülendi

“Evimi tanıyamadım"
Al-Karama Mahallesi sakinlerinden Ebu Samir, saldırının çok güçlü ve şiddetli olduğunu belirterek, "Bölgede durum çok zor. Sanki deprem olmuş veya kıyamet kopmuş gibi.

İsrail’in vurduğu Al-Karama Mahallesi’ndeki yıkım görüntülendi

Bazı sakinler bölgede mahsur kaldı. Bugün mahalleye döndüğümde İsrail uçaklarının neden olduğu yıkımdan dolayı evimi tanıyamadım" dedi.

İsrail’in vurduğu Al-Karama Mahallesi’ndeki yıkım görüntülendi

Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında bin 55 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 184 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise bin 200 kişi hayatını kaybetti.

Muhammed Rabah

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.