ASAYİŞ - 23 Mart 2017 Perşembe 17:22

İstanbul, Beyoğlu'nda yangın paniği

A
A
A
İstanbul, Beyoğlu'nda yangın paniği

Beyoğlu'nda bir musluk imalathanesinde yangın çıktı. Paniğe neden olan yangın nedeniyle çevredeki iş yerlerinde bulunan vatandaşlar sokağa döküldü. Bir vatandaş dışarı çıkabilmek için çalıştığı iş yerinin parmaklıklarını kırarak camdan aşağı atladığını söyledi. Öte yandan, bir vatandaşın itfaiye ekiplerine nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlattığı anlar dikkat çekti.

Beyoğlu Sarı Zeybek Sokak'ta bulunan bir musluk imalathanesinde akşam saatlerinde elektrik kontağından kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Çevrede vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada çevredeki iş yerlerinde çalışan vatandaşlar kendilerini panikle sokağa attı. Dumanların altında kaldığını söyleyen bir vatandaş ise pencerede bulunan demir parmakları kırarak dışarı çıktığını belirtti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında bir vatandaşın ekiplere nasıl müdahale edileceğini anlatarak yönlendirmeye çalışması ise dikkat çekti. İtfaiye ekipleri de vatandaşı işine karışmaması konusunda uyardı. Yaşanan yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

İstanbul, Beyoğlu'nda yangın paniği

DEMİR PARMAKLARI KIRARAK CANLARINI KURTARDILAR

Çalıştığı iş yerinin demir parmaklıklarını kırarak sokağa çıktığını söyleyen Adem Arslan, “Dumanı gördük kendimizi camdan aşağı attık. Parmaklıkları kırdık çıktık. Neden çıktığını bilmiyoruz. Arkadaşın dükkanında çıkmış, dumanın altında kaldık” dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Alper Korkmaz-Ufuk Kıvık
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce 48 saat uykusuz maraton Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen ve 3 gün süresince zorlu bir iş fikri yarışmasına sahne olan Girişimcilik Maratonu 2024, gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü ve Düzce Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, sanayiciler, davetli konuklar ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri, mentörler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, bilim ve teknolojinin geldiği son noktada, eski düşünce tarzlarının değiştiğini ve evrildiğini, gençlerin günümüz teknolojisinin ihtiyaçları ve düşüncelerine yön verir hale geldiğini ifade etti. Disiplinler arası çalışmanın önemi üzerinde duran, farklı bilim alanlarından kişilerin bir araya gelerek, farklı disiplinlerdeki bilgileri bir araya getirerek sistemler kurduğunda, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya konulabildiğini dile getiren Prof. Dr. Kara, Girişimcilik Maratonu ile genç girişimcileri bir takım halinde birlikte üretmelerine aracılık ettiklerini sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Girişimcilik Maratonu’ndaki deneyim ve atmosfer sayesinde tüm adayların kazandığına ve geleceğe hazırlanma noktasında donanımlı hale geldiğine dikkat çekti. Girişimci gençlerin; iş fikirlerinin geliştirilmesi, projeye ve ürüne dönüştürülmesi aşamalarını yakından görmelerinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Sözbir, Türkiye Yüzyılı’nda ve teknoloji üretiminde bu tür organizasyonların değerli olduğunu belirterek sponsorlara ve destek sunanlara teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından etkinliğe sponsor ve destek olan kurumlara, eğitmenlere ve kişilere plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Plaket takdimi sonrasında finale kalan 15 takımın sunumlarına geçildi. 48 saatlik uykusuz maraton sürecinde, eğitmenlerce verilen eğitimler ve mentorlerin destekleriyle yenilikçi iş fikirlerini bir iş modeline çeviren ve olgunlaştıran öğrenciler, jüri önünde ödülleri kazanabilmek için birbirleriyle rekabete girdi. Jüri değerlendirmesi sonucunda; Mülaim fikri birinci olarak 75.000 TL ödülün sahibi oldu. Jamrone fikri 50.000 TL ile ikincilik ödülü kazanırken, Ayas fikri ise 3. lük derecesiyle 25.000 TL ödüle layık görüldü. Ödül kazanan takımlar, geleceğin başarılı girişimcileri olarak; iş fikirlerini hayalden öteye taşıyarak hayata geçirme, fikirden şirkete uzanan bir deneyim yaşama olanağı elde etti.