SPOR - 13 Ocak 2018 Cumartesi 17:05

İstanbul dev boks galasına hazırlanıyor

A
A
A
İstanbul dev boks galasına hazırlanıyor

İstanbul'da 27 Ocak Cumartesi gecesi Haldun Alagaş Spor Tesisleri'nde Kadıköy Boks Kulübü Başkanı Serdar Avcı tarafından düzenlenecek olan boks galasında Türkiye'yi temsil edecek milli boksörler, dünya starlarına karşı yumruk sallayacak.

Türk boks tarihinin bayanlardaki ilk dünya şampiyonu Gülsüm Tatar, APP Dünya şampiyonu Adem Kılıçcı, Avrupa ve Türkiye şampiyonu Tarık Sözer, Dünya ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra Olimpiyat ikincisi sporcu Salman Kartal, Dünya şampiyonu Adem Bozkur ile Efekan Zeytinoğlu da eldiven giyecek boksörler arasında yer alacak.

Serdar Avcı: "Profesyonel boksu canlandırmak istiyoruz"

Konu hakkında bir açıklama yapan Kadıköy Boks Kulübü Başkanı ve galanın promotörü eski milli boksör Serdar Avcı, hedeflerinin Türkiye'yi profesyonel boksta dünyaya açmak olduğunu belirterek, "Ülkemizde müthiş bir potansiyel var ve bunu dünyaya açarak ülkemizin tanıtımını yapmak istiyorum. Yetiştirdiğim öğrenciler ve profesyonele geçen boksörlerimize yardımcı olamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Profesyonel boks ülkemizde yeni olduğu için şu an hem antrenörlük, hem menajerlik ve hem de promotörlük yapmak zorundayım. Ancak işler rayına oturunca bu dallarda da yetiştirdiğim gençlere görevler vereceğim. Düzenleyeceğimiz galada ilk kez bu kadar çok milli boksörümüz ringe çıkma şansına kavuşacak. Ayrıca Almanya’dan genç boksörümüz Hüseyin Cinkara da gelerek galamızda maç yapacak. Kadıköy Boks kulübü olarak profesyonel boksa güçlü bir start verdik, umuyoruz ki gelecek karşılaşmalarda sponsor ve seyircilerimizin de desteği ile ülkemizi profesyonel boksun başarılı ülkeleri arasına sokmayı başarırız" şeklinde konuştu.

Vedat Alyaz: "Profesyönel boks desteklenmelidir"

Galanın basın danışmanı Vedat Alyaz, organizasyonda birbirinden çekişmeli maçların gerçekleşeceğini söyleyerek, "Ülkemizde çok sayıda başarılı boksör var. Bunların dünyaya açılması ve ringlerde kendilerini göstermesi gerek. Ancak Türkiye’de profesyonel boks olmadığı için başka ülkeler adına maçlara çıkıyorlar. Tabii ki herkesin başka ülkelerdeki kulüplere girebilme şansı da yok bu yüzden çok sayıda potansiyeli olan boksörlerimiz büyük zorluklar çekiyor veya genç ve en verimli yaşlarında boksu bırakmak zorunda kalıyorlar. Şahsen benim tanıdığım çok sayıda boksör ülkemize altın kemerler getirecekken imkansızlıklar yüzünden yok olup boksu bırakmak zorunda kaldılar. Dünya’nın mumla aradığı ve büyük imkanlar sunduğu böylesi yetenekli boksörler bizim ülkemizde kahve köşelerinde yok olup gidiyorlar. İşte bu yüzden ülkemizde profesyonel boks en çabuk zamanda desteklenmeli ve bu dalda girişimlerde bulunanlara gerekli tüm imkanlar sağlanmalıdır. Bizim gençlerimiz dövüş sporlarında özel bir yeteneğe sahiptir ve bu yetenekler değerlendirilmelidir" dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.