GÜNDEM - 05 Haziran 2015 Cuma 15:27

İstanbul'da sağanak yağış!

A
A
A
İstanbul'da sağanak yağış!

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında yer yer sağanak yağış etkili oluyor.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’un bazı bölgesinde sağanak yağış etkili olmaya başladı. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış, yer yer şiddetini artırdı. Yağışın aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Taksim’de aniden bastıran sağanak yağmur, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yolların yağmur suyuyla dolamsıyla vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken bir kadının bebek arabasıyla koşması dikkat çekti.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul semaları yağmur bulutları ile kaplandı. Taksim ve civarında aniden bastıran yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yollar sağanak yağmur nedeniyle suyla dolunca vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Bazı vatandaşlar yağmura şemsiyeleriyle karşı koyarken bazıları da çareyi koşmakta buldu. Taksim’de bebek arabasıyla yağmura yakalanan kadının koşarak uzaklaşmaya çalışması dikkat çekti. Bazı vatandaşlar duraklar sığınırken yağmurdan sırılsıklam olan genç kızlar ilginç görüntüler oluşturdu.

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Radarından alınan son görüntülere göre; İstanbul'un kuzeydoğusunda bulunan ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan bulut kütlesinin İstanbul Anadolu Yakası ile Boğaz çevresinde kuvvetli yağış, lokal dolu ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgarlara sebep olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 

SAĞANAK YAĞIŞ YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

İstanbul’da yaklaşık 10 dakika etkili olan sağanak yağış sonrası yollar göle döndü.
İstanbul’da beklenen yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık 10 dakika süren şiddetli yağış ardından etkisini azalttı. Kısa süren yağışın ardından sokaklar göle döndü. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerleyebildi. 

DOĞAN CAN CESUR - İSMAİL COŞKUN - ALPER KORKMAZ - İLYAS KAÇAR - SADIK KAHRAMAN- - ADNAN SULAR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30