GÜNDEM - 18 Haziran 2016 Cumartesi 14:57

İstanbul'da termometreler 38 dereceyi gösterdi

A
A
A
İstanbul'da termometreler 38 dereceyi gösterdi

İstanbul'da termometreler 38 dereceyi gösterince vatandaşlar kendilerini sahil kenarlarına attı. Sıcak havadan bunalan köpekler boğazın serin sularında yüzerken, kuşların ise süs için yapılan fıskiyeden su içtikleri görüldü.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlar kendilerini sahil kenarına attı. Genç yaşlı her yaştan insanın geldiği Beşiktaş Bebek’te, kimileri denize girerken kimileri de evcil köpeklerini serinlemesi için boğazın serin sularına bıraktı. Ağaç gölgesinde serinleyenlerin de olduğu sahil parkında, sıcaktan bunalan kuşların da süs için yapılan fıskiye alanından su içtiği görüldü.

Köpeğini serinlemesi için deniz kenarına getiren Yiğit Kaya, her hafta köpeğinin yüzmeye geldiğini ifade ederek, “Biz daha sezonu açamadık. Önce köpeği sokuyoruz. Deniz sefası yapıyor” dedi.

Sıcaktan bunalan Kemal Cindare ise denize girmeyi tercih ettiğini ifade ederek, “Denizi seviyoruz. Küçüklüğümüzden beri yüzüyoruz. Sıcaktan yazdan bunaldık buraya geldik. 80 yılın sıcağı gelmiş dediler o sıcak bizi bunalttı yani” diye konuştu.

Eşi ve küçük kızı ile birlikte denize gelen Ceren Öner ise, “Sahile geldik hava çok sıcak. Serinleyip güzel bir zaman geçirmek için geldik. Yarım saattir buradayız. Her hafta sonu buraya geliyoruz. Kızım bunaldı sıcaktan. Kendisi su ile oynamayı da çok seviyor” şeklinde konuştu. 

MURAT DELİCE
İSTANBUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Amasya’da 100 yıllık tarihi konak alevlere teslim oldu: Yangın 4 binaya da sıçradı Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii yanında bulunan 100 yılık tarihi konakta çıkan yangın çevredeki binalara da sıçradı. Alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Sultan II. Bayezid Cami’nin bulunduğu Hacı İlyas Mahallesi’nde çevresinde otellerin olduğu yaklaşık 100 yıllık konakta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevredeki 4 binaya da sıçradı. Yangının bildirilmesi üzerine Amasya Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimali üzerine diğer ahşap evleri boşalttı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürüyor. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangının diğer tarihi konaklara sıçramadan kontrol altına alındığını açıklayan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Sultan II. Bayezid Camimizin yanındaki tarihi konakların birinde yangın çıktı. 4 binaya sirayet ederek yayıldı. Şu saat itibariyle kontrol altına alınmış durumda. Şu saat itibariyle herhangi bir ölü, yaralı bilgisi gelmedi. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz, kontrol altına alındı yangın" diye konuştu. Görüştüğü vatandaşların bir patlama sesi duyduklarına değinen Vali Doruk, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtti. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını takip etti.