EĞİTİM - 29 Ağustos 2017 Salı 22:24

İstanbul'daki öne çıkan Kız ve Erkek öğrenci yurtları

A
A
A
İstanbul'daki öne çıkan Kız ve Erkek öğrenci yurtları

İstanbul, bünyesinde bulundurduğu üniversite sayısı ve öğrencilere sunduğu sınırsız olanaklarla, 2017-2018 tercih döneminde de öğrencilerin en çok yaşamak istediği şehirlerin başında geliyor.

Detaylı yurt arama hizmeti ve sunduğu oda rezervasyon hizmetiyle sektöründe tek olan yurtlarfiyatlar.com sitesinin verilerine göre İstanbul'daki en popüler öğrenci yurtları aşağıdaki gibidir.

Novu Kız Öğrenci Rezidansı

Yeni ve renkli bir yaşam alanı NOVU; Üniversite öğrencilerinin ihtiyaç ve beklentilerine göre tasarlanmış,  hem merkezi konumu hem de sağladığı konforlu yaşam alanları ile öğrencilerin ve ailelerin kalbinde büyük yer ediniyor.  Avantajlı bir konumda (E5 karayolu üzerinde) bulunan NOVU; yakınlık olarak 25 farklı üniversiteye hitap etmektedir.

Öğrencilerin akademik başarılarını üst seviyede tutmalarını sağlayacak farklı çalışma alanlarından, gereksiz zaman kaybetmelerini önleyen hizmetlere kadar birçok çözüm NOVU Kız Öğrenci Rezidansı tarafından sunulmaktadır.

NOVU Kız Öğrenci Rezidansı; İstinye Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları

İstanbul'un En Köklü Yurtları olarak nitelendirebileceğimiz Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları 12 şubesi ile İstanbul genelinde hizmet vermektedir. İstanbul'da kız yurdu, erkek yurdu ya da öğrenci apartı arayan öğrencilere aile sıcaklığını ve konforu bir arada sunan Sabiha Hanım Yurtları; Üniversite kampüslerine yakın yurtları ile ön plana çıkıyor.

Fatih, Beşiktaş, Şişli, Haliç, Üsküdar, Kadıköy bölgelerindeki üniversite öğrencileri için yıllardır değişmeyen adres olan Sabiha Hanım Öğrenci Yurtları;

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fakültesi, İstinye Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İTÜ öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Academia Öğrenci Rezidansları

Academia Kağıthane Öğrenci Rezidansı'nın 2015-16 eğitim öğretim yılında kurulmasının ardından, 2017-18 yılında Academia Seyrantepe Erkek Yurdu ve Academia Viva Kız Öğrenci Yurdunu hizmete açan Mira Yurt ve Konaklama Hizmetleri A.Ş kurucularından Ömer Bey, Öğrencilere 5 yıldızlı bir öğrencilik hayatı geçirmeyi misyon edindiklerini belirtiyor.

“Özel hissettirecek güzel ayrıcalıklar” sloganı ile öne çıkan Academia Öğrenci Rezidansları; Nişantaşı Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Haliç Üniversitesi ve İTÜ öğrencileri tarafından ağırlık olarak tercih edilmektedir.

İdeal Kız Öğrenci Yurdu

23 Yılda 25 Şubesiyle, Türkiye'nin En Büyük Öğrenci Yurtları Zinciri olan İdeal Öğrenci Yurtları'nın İstanbul Beşiktaş'taki şubesinde yıllardır bildiğimiz İdeal Öğrenci Yurtları kalitesi, konforu ve öğrenci memnuniyeti devam etmektedir.

İdeal Kız Öğrenci Yurdu Beşiktaş Şubesi; Bahçeşehir Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, YTÜ, İTÜ ve Beykent Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Han Erkek Öğrenci Evi

Bahçelievler'de Basınekspres yolu üzerinde Starcity AVM'nin hemen yanı başında bulunan Han Öğrenci Evleri; Lüks otel konsepti, geniş imkanları ve güler yüzlü personelleri ile erkek öğrencilere hizmet veriyor.

Han Erkek Öğrenci Evi; Bakırköy / Bahçelievler / Avcılar / Beylikdüzü / Bayrampaşa hattında üniversite okuyan erkek öğrenciler için incelenmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

YTÜ, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kadir Has Üniversite, Ayvansaray Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih ediliyor.

Ceylan Kız Yurdu

Beylikdüzü'nde E5 karayoluna çok yakın mesafede bulunan Ceylan Kız Yurdu, 5200 m2 kapalı alanda hizmet veriyor.

Ev huzuru ve otel konforunu bir arada sunacak şekilde dizayn edilen Ceylan Kız Öğrenci Yurdu; Arel Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü, Esenyurt Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Gelişim Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Santral Kız Yurdu

"Bilgi Üniversitesi'nde okuyan Santral Kız Yurdu'nda kalır!" sloganı ile ön plana çıkmaktadır.

Santral Kız Yurdu yetkilisi Osman Durutürk, Haliç kıyısında Altın Boynuz'un başlangıcında konaklamanın bir ayrıcalık olduğunu ve pedagojik eğitim almış güler yüzlü idari kadrosu ile güven, huzur, başarı ve kalite arayan öğrencilerin ortak noktası olduklarını belirtiyor.

Bilgi Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Leydistanbul Kız Öğrenci Yurdu

Şişli'nin merkezinde ferah odaları, kaliteli hizmeti, güler yüzlü ve anlayışlı personelleri ile "Aile özlemini dindirecek" yurtlar arasında yer alıyor.

Cevahir AVM'ye 500 m yürüme mesafesinde bulunan Leydistanbul Kız Öğrenci Yurdu;  İTÜ, Nişantaşı Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Mef Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Yurtistanbul Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul'da Fatih'in kalbinde yer alan Yurtİstanbul yeni mobilyaları, güler yüzlü personelleri ve kampüslere yakın merkezi konumu ile öğrenciler ve aileler için güven, huzur ve konforu birarada sunuyor.

Yurtistanbul Kız Öğrenci Yurdu; İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Biruni Üniversitesi ve Bezmi Alem Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Evyurt Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Bayrampaşa'da kaliteli ve nitelikli hizmet anlayışı ile hizmet veren Evyurt Kız Öğrenci Yurdu; 70 kişilik kapasitesi ile aile sıcaklığını yaşayabileceğiniz, konforlu bir yurt olarak öne çıkıyor.

Nişantaşı Üniversitesi Bayrampaşa kampüsüne 2 dk yürüme mesafesinde bulunan Evyurt; Nişantaşı Üniversitesi, YTÜ Davutpaşa Kampüsü, Bezmi Alem Üniversitesi Vatan Kampüsü, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Cevizlibağ Kampüsü ve İstinye Üniversitesi Cevizlibağ Kampüslerinde okuyan öğrenciler tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Maç Kız ve Erkek Öğrenci Evleri

İstanbul Bahçelievler’de E5 karayoluna 5 dk yürüme mesafesinde bulunan Maç Kız ve Erkek Öğrenci Evleri; öğrencilere özel sağladığı butik daire hizmetiyle, ev konforu ve rahatlığını butik olarak yaşamak isteyen öğrenciler için ön plana çıkmaktadır.

Maç Öğrenci Evleri; İstanbul Kültür Üniversitesi,  İstanbul Aydın Üniversitesi , YTÜ, Kadir Has Üniversitesi ve Gelişim Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlık olarak tercih edilmektedir.

Academic House Kız Öğrenci Yurtları

İstanbul'da Beşiktaş'ın ve Fatih'in Merkezinde konumlandırılmış 2 adet kız yurdu bulunan Academic House Kız Öğrenci Yurtları; lüks odaları ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile aile sıcaklığını ve otel konforunu yaşayabileceğiniz yurtlar arasında öne çıkıyor.

Academic House Kız Öğrenci Yurtları; Bahçeşehir Üniversitesi, YTÜ, İTÜ, Beykent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Nilüfer Gökay Kız Öğrenci Yurdu

İck Yurt İşletmeciliği ve Eğitim Kurumları A.Ş. tarafından eğitim ve yurt işletmeciliği alanında öğrencilerine güvenilir, kaliteli, yenilikçi, modern yaşam alanları oluşturarak hizmetlerine devam etmektedir.

Marmara Üniversitesi’nin çoğu kampüsüne yürüme mesafesinde bulunan Nilüfer Gökay Kız Öğrenci Yurdu; Marmara Üniversitesi,  Acıbadem Üniversitesi,  Medeniyet Üniversitesi,  Doğuş Üniversitesi,  Okan Üniversitesi ve Medipol Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlık olarak tercih edilmektedir.

Kul Erkek Öğrenci Yurdu

İstanbul Esenyurt’ta  7000 m2 alan üzerine inşa edilmiş Kul Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerine sağladığı ücretsiz sosyal alanlar, otel konforu ve güler yüzlü personeli ile ön plana çıkmaktadır.

Kul Erkek Öğrenci Yurdu;  Esenyurt Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Arel Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlık olarak tercih edilmektedir.

Hanımağa Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Ataşehir’de E5 karayoluna 5 dk yürüme mesafesinde bulunan Hanımağa Kız Öğrenci Yurdu; Yeni binası ve güleryüzlü personelleri ile öğrencilerin çağdaş, güvenli, huzurlu, konforlu bir yüksek öğrenim yaşantısı geçirmesine olanak sağlıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Kampüsü, Yeditepe Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlık olarak tercih edilmektedir.

Eda Kız Yurdu

Eda Kız Yurdu; lüks ve yeni binası, konforlu odaları ve üniversite kampüslerine olan geniş servis imkanları ile ön plana çıkmaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Sebahattin Zaim Üniversitesi, Arel Üniversitesi ve Kemerburgaz Üniversitesine sağladığı servis imkanlarından dolayı bu üniversite öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Diğer üniversiteler için metrobüs hattına kadar servis hizmeti bulunan kız yurdunda; 2017-18 sezonu için 4 kişilik odalarda kişi başı 680 tl'den başlayan fiyatlarla hizmet veriyor.

Educa Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları

Educa Öğrenci Yurtları 2009 yılından bugüne kadar 1000’in üzerinde öğrenciye yüksek yaşam standardı ve konforuyla yurt hizmeti sağlamıştır.

Educa Öğrenci Yurtları, sürekli gelişerek; Florya Kız Öğrenci Yurdu, Florya Erkek Öğrenci Yurdu, Beylikdüzü Kız Öğrenci Yurdu ve Beylikdüzü Erkek Öğrenci Yurdu’nda toplam 180 oda ve 513 kişilik konaklama kapasitesiyle İstanbul’da yurt arayan öğrencilere geniş imkanlar sağlayarak konforlu ve güler yüzlü bir hizmet sunmaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Esenyurt Üniversitesi,  İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencileri tarafından ağırlıklı olarak tercih edilmektedir.

Bu yazımızda İstanbul’da yurt arayan öğrenciler ve veliler için öncelikli olarak incelenmesi gereken öğrenci yurtlarını inceledik.

Yazının sonunda paylaştığımız kaynak link ile yurtlarfiyatlar.com sitesinde öne çıkan yurtlara ve yurt ücretlerine erişebilirsiniz.

Kaynak: yurtlarfiyatlar.com

Bunlar Da İlginizi Çekebilir