GENEL - 15 Nisan 2008 Salı 14:07

İstanbullulara hemşehrilik vergisi

A
A
A
İstanbullulara hemşehrilik vergisi

Ertuğrul Günay, İstanbullulardan "hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında Avrupa'ya Kültür başkentliği yapacak olan İstanbul'a fon oluşturmak amacıyla İstanbullulardan "hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını açıkladı.

Turizm Yılı açılışı için geldiği Mersin'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un tarihi mekanlarının onarılması için oluşturulacak fona İstanbullulardan 'hemşehrilik vergisi" adı altında özel akaryakıt vergisi alınacağını söyledi. 

Dünyanın her yerinde kültür başkenti olan veya buna benzer uluslararası projeler olduğunda bu tür hemşehrilik katkılarının alınabildiğine işaret eden Bakan Günay, "Bu da İstanbul'un tarihi mekanlarının onarılmasına, İstanbul'da bütün halkın yaşayacağı, paylaşacağı sanat etkinliklerinin canlandırılmasına katkı yapacak. Bu vergiler 2010 yılının sonunda sona erecek. Ve sadece akaryakıt üzerinde bir süre 1, 1.5 kuruşluk katkı olacak" dedi. 

Bakan Günay, İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın öldürülmesiyle ilgili olarak da, olayın ferdi olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade eti.  Olayı duyar duymaz Kocaeli Valisini arayarak bilgi aldığını belirten Günay, "İstanbul Valisinden de cenaze işlerinde bir eksiklik olmaması yönünde ricada bulundum. İtalyan büyükelçisine seçimler için gittiği Roma'da ulaşarak kendilerine üzüntülerimi ilettim. Hepimiz gerçekten çok üzgünüz. Bu arzu etmediğimiz bir olay. Ama böyle ferdi yanlışlıklar da olabiliyor. Hem Türk halkının bu olaya gösterdiği tepki, hem sanatçının ailesinin soğukkanlılığı sanıyorum bu yıl turizmde bir sıkıntı yaşatmayacak" dedi. 

Bakan Günay, İtalyan ailenin acısı biraz dindikten sonra uygun bir ortamda kendileriyle görüşeceğini ifade ederek, aileyi bizzat Türkiye'ye davet edeceğini söyledi. 

Bakan Ertuğrul Günay, olgun bir davranış sergiledikleri için hem İtalyan kamuoyuna, hem de sanatçının ailesine minnettar olduklarını sözlerine ekledi. 

ÖMER TEMİZ- HÜSEYİN KAR-MERSİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir