HENTBOL - 03 Ekim 2012 Çarşamba 20:34

İyi bir başlangıç yaptık

A
A
A
İyi bir başlangıç yaptık

A Bayan Hentbol Milli Takımı, 2013 Bayanlar Dünya Hentbol Şampiyonası Grup Eleme ilk maçında Azerbaycan’ı 35-19 mağlup ederek, iyi bir başlangıç yaptı.

SİNAN USLU

THF Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye iyi başlayan Ay-yıldızlılar, ilk 10 dakikayı 5-2 önde tamamladı. Rakibine karşı üstün oyununu ilerleyen bölümlerde de sürdüren A Milliler, iyi savunma yaparak Azerbaycan'ın skorda denge kurmasına izin vermedi.

Hızlı hücumlarla yakaladıkları pozisyonları golle sonuçlandırarak, farkı 20. dakikada 7 sayıya taşıdı: 12-5. Savunmada çok iyi görüntü sergileyen Milliler, hızlı hücumlarda bulduğu gollerle İlk yarıyı 16-7 önde kapattı.

İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Türkiye, 40. dakikada farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 23-12. Azerbaycan, Türkiye'nin katı savunmasını bir türlü aşamazken, A Milliler, Esin ve Fatma'nın skora katkılarıyla son 10 dakikaya 28-17 üstün girdi.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde de Azerbaycan karşısında rahat bir oyun sergileyen ay yıldızlılar, sahadan 35-19 galip ayrıldı.

Öte yandan karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Kocatepe ve Taner Taşpınar Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de izledi.

SALON: THF Spor Kompleksi
HAKEMLER: Ilieva Maria, Karbeska Silvana (Makedonya)
TÜRKİYE: Derya, (Sevilay), Merve 1, Serpil 3, Nurceren 4, Çağla 1, Esin 5, Seda 4, Esra 2, Burcu 1, Derya, Diğdem 1, Betül 2, Çiğdem 2, Fatma 4, Fatmagül 2, Aslı 3
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Vurgun
AZERBAYCAN: Ganna, (Sabina), Marina Tankaskaya 2, Alona 2, Irana 2, Rana 3, Yulia 6, Irana, Vafa, Aliyeva 3, Elnara, Marta 1
TEKNİK DİREKTÖR: Rafiga Shabanova
İLK YARI: 16-7 (Türkiye lehine)
İKİ DAKİKA CEZASI ALANLAR: Merve, Fatma, Fatmagül, Didem (2) (Türkiye), Vafa (Azerbaycan)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir