GÜNDEM - 20 Ağustos 2018 Pazartesi 16:03

Kadın FLAMENKO sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar?

A
A
A
Kadın FLAMENKO sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar?

Kadın FLAMENKO sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar? Bugün yayınlanacak HADİ oyunu öncesi ipucu yayınlandı. Bu akşamın ipucu 'Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar?' Bizde sizler için bu haberimizi derledik.

Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar? Bugün yayınlanacak HADİ oyunu öncesi ipucu yayınlandı. Bu akşamın ipucu 'Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar?' Bizde sizler için bu haberimizi derledik.

KADIN FLAMENKO SANATÇILARININ KULLANDIĞI AKSESUARLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Flamenko dansının Endülüs'te yaşayan İspanyolların ve orada Flemenk adı verilen çingene topluluğunun ürettiği bir eser olduğu düşünülüyor. Tarih boyunca İspanya'da Arap ve Beriberler hakimiyet kursa da bunun dışında birçok ulus burada yaşamlarını sürdürdü. Flamenko dansında ve müziğinde ise tüm bu ulusların etkisi yer alır.

Flamenko müziği ise genelde erkekler tarafından söylenir. Buna gitar, ritmik el çırpma (palmas) ve vurmalı çalgılar da eşlik eder.

HER ŞARKI AYRI BİR HİKAYE ANLATIYOR

Her flamenko müziğinde ayrı bir hikaye anlatılır. Bazıları ölüm, keder ve din konularını işlerken bazıları da aşk, kırsal yaşam ve eğlenceyi anlatır.

DANS İSPANYOL KÜLTÜRÜNÜN BİR YANSIMASI

Eski çağlardan beri varolan ve İspanyol kültürünü oluşturan bu dans, İspanyolların en tanınan ve en önemli danslarından bir tanesi olarak göze çarpar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)