SPOR - 28 Nisan 2017 Cuma 12:46

Kadınlar basketbolda derbi zamanı

A
A
A
Kadınlar basketbolda derbi zamanı

Galatasaray ile Fenerbahçe, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Yarı Final ilk maçında yarın kozlarını paylaşacak.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Yarı Final serisinde derbi heyecanı yaşanacak. İlk turda Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni eleyen Galatasaray ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni yenip bir üst tura çıkan Fenerbahçe, finale çıkmak için mücadele edecek. İki takım serinin ilk maçında yarın saat 19.00’da Metro Enerji Arena’da karşı karşıya gelecek.

Bu sezon ligde birbirlerini yendiler

Galatasaray ile Fenerbahçe, bu sezon ligde 2 kez karşı karşıya geldi. Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 77-55 kazanırken, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ise sarı-kırmızılılar 89-73’lük skorla parkeden galip ayrılmıştı.

Ligde en çok şampiyon olan iki takım

1980-1981 yılında ilk kez oynanmaya başlanılan Kadınlar Basketbol Ligi’nde en çok şampiyonluğu kazanan Galatasaray ile Fenerbahçe, final için kıyasıya mücadele edecek. Ligde sarı-kırmızılıların 13, sarı-lacivertlilerin ise 12 şampiyonluğu bulunuyor.

Seri programı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak yarı final serisinin ikinci maçı Mayıs Salı günü 20.00’de Metro Enerji Salonu’nda oynanacak. 4 Mayıs Perşembe günü seri Abdi İpekçi Spor Salonu’na taşınacak. Serinin olası 4. maçı 6 Mayıs Cumartesi günü Abdi İpekçi Arena’da 5. maç ise 8 Mayıs Pazartesi günü Metro Enerji Arena’da oynanacak. 

Oğuzhan Ort
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.