GÜNDEM - 28 Kasım 2014 Cuma 17:41

Kahramaner: ‘Hayvan kadar değerimiz yok’

A
A
A
Kahramaner: ‘Hayvan kadar değerimiz yok’

Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, TSK için hazırlanan torba yasa tasarısında, askeri envanterde bulunan katır, eşek, köpek gibi hayvanlar ile ilgili bir düzenleme dahi yer alırken re’sen emekli edilenlerin sorunlarının çözümü konusunda hiçbir maddenin yer almamasının onur kırıcı olduğunu söyledi.

Genel Başkan Servet Kahramaner, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilen TSK Torba Yasa Tasarısı’nda beklentileri karşılayacak maddelerin bulunmaması üzerine hayal kırıklığı içerisinde olduklarını anlattı. Tasarıda bulunan maddelere tepki gösteren Kahramaner, yaptığı yazılı açıklamada, TSK envanterinde bulunan hayvanları dahi içeren düzenlemelerin askeri personeli, maaşlarını ve ailelerini kapsamamasına vurgu yaparak, “Önceki gün TBMM'ye gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Torba Yasa Tasarısı, içeriği, ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak maddeleri içermemesi sebebiyle hayal kırıklığına yol açmıştır. Alışılagelmiş torba yasa tasarılarında, onlarca kanunda yapılması düşünülen acil ve öncelikli düzenlemelerin tek bir tasarıda toplanması ve ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak şekilde planlandığı görülmüştür ancak söz konusu torba yasa tasarısında elle tutulur, dişe dokunur tek bir düzenlemenin olmaması üzüntüyle karşılanmıştır. Özellikle darbe ve darbe sonrası süreçlerde keyfi uygulamalarla disiplinsizlik adı altında re’sen emekli edilen subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaşlar ile askeri öğrenciyken ilişiği kesilenlerin, emekli astsubayların maaşlarında iyileştirme, görev ve makam tazminatları ile ilgili herhangi bir düzenlemenin yer almaması kabul edilebilir bir durum değildir. Ne acıdır ki söz konusu torba yasada TSK envanterinde bulunan katır, eşek, köpek gibi hayvanlarla ilgili bir düzenleme dahi yer alırken, yıllarca ülkesine hizmet etmiş, operasyonlarda şehit veya gazi olmuş, meslekten ilişiği kesildiği için ailesi dağılmış, intihar etmiş askerlerle ilgili tek bir düzenlemenin yer almaması bir insanlık ayıbı ve utanç vesikası olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kahramaner, böylesine aşağılayıcı, onur kırıcı bir durumla karşı karşıya bırakılmalarını şiddetle kınayıp kamuoyunun takdirlerine sunduklarını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bakanlık ve askeri bürokratlarla yaptığımız son görüşmede, 'Re’sen emekli edilerek TSK ile ilişiği kesilen askerlerin mağduriyetinin giderilmesi için tarafımızdan herhangi bir engel yok, sadece bu işin mali boyutu ile ilgili bir çalışma yapılması lazım' denilmiş ancak aradan geçen bir aylık süre zarfında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Re’sen emekli askerler olarak artık oyalanmak istemiyoruz. Kangren olmuş bu yaraya ivedi olarak müdahale edilmesini bekliyoruz. Bu ayıbın ortadan kaldırılması için söz konusu yasa tasarısına yetkililere sunduğumuz kanun teklifinin ilave edilmesi açık talebimizdir.”

ESKİŞEHİR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir