GÜNDEM - 16 Eylül 2016 Cuma 16:46

Kalbi duran hasta kurtarıldı

A
A
A
Kalbi duran hasta kurtarıldı

Tekirdağ'da, kalp krizi geçirmesi sonucu hastanede 5 gündür müşahede altında tutulan hasta, yapılan müdahaleler sayesinde sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde hastanede 5 gündür müşahede altında tutulan Nurhan Görgülü, ölümden döndüğünü, yapılan müdahaleler sayesinde sağlığına kavuşarak taburcu olacağını söyledi. Kalp krizi geçirmesi sonucu 10 dakika boyunca kalbinin durduğunu belirten Görgülü, “Şarköy’de yazlığım var, oradaydım, fenalaştım. Eşime seslendim bağırarak 'beni hemen yetiştir ölüyorum' dediğimi hatırlıyorum. Kalp masajı yapmışlar bana. Orada herhalde aletleri yeterli bulmamışlar. Doğru bu hastaneye getirmişler beni. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Ertesi gün, karnım falan da böyle davul gibiydi. Hamile bayan gibiydim. O bile dümdüz oldu. 6 gündür buradayım ilk günde iyileştim. Kalbim durmuş, yeniden canlanmış, Şarköy’den ambulansla beni buraya havale etmişler. Ertesi gün ben canlandım” diye konuştu.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Nurhan Görgülü, “Bu sefer durduğum yerde duramıyorum, bir an önce evime, çocuklarıma gitmek istiyorum. Çok iyi hissediyorum, bu anlatılacak bir şey değil. Sanki yeni doğmuşum gibi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Star Medica Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Osman Erpas ise hastanın 12 Eylül gecesi hastaneye sevkli olarak geldiğini, Şarköy Devlet Hastanesi’ne kalbi durmuş olarak götürüldükten sonra 10 dakika boyunca kalp masajı yapılarak kalbinin tekrardan çalıştırıldığını ve yoğun bakım ihtiyacından dolayı Star Medica Hastanesi’ne sevk edildiğini anlattı. Hastaya gerekli bütün müdahalelerin yapıldığını ifade eden Dr. Osman Erpas, “Burada, bu şekilde gelen hastalara uyguladığımız tedaviyi uyguladık hastamıza, çok hızlı bir şekilde iyileşme gösterdi ve beşinci gün itibariyle hastayı taburcu edebilecek duruma getirdik. Bundan sonraki dönemde kardiyoloji poliklinik kontrolüne devam edecek. Kendisine geçmiş olsun diyoruz” dedi. 

Yakup Güler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.