ASAYİŞ - 19 Ekim 2015 Pazartesi 08:49

Kastamonu’da mevlit yemeği 50 kişiyi zehirledi

A
A
A
Kastamonu’da mevlit yemeği 50 kişiyi zehirledi

Kastamonu’da mevlit yemeği yiyen 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’ya bağlı Aşağıyuva köyünde köylüler, ikindi namazı sonrası komşuları Sebahattin Hasanoğlu’nun mevlidi şerifine katıldılar. Mevlide gelen davetlilere, mevlit sonrası yemek ikram edildi. Mevlit yemeği yiyen yaklaşık 200 kişiden 50 kişi, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine başvurdu. Burada tedavi altına alınan vatandaşların, bazıları ayakta tedavi edilip taburcu edildi. Durumu ağır olan bazı vatandaşlar ile yaklaşık 5 çocuk ve mevlit sahipleri, gıda zehirlenmesi nedeniyle halen müşahede altında tutuluyor. Bu arada, Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen yetkililerin mevlit yemeğinden örnekler aldığı ve örnekler üzerinde tahlil yapacağı belirtildi.

Ayrıca hastanede tedavi altında tutulan bazı vatandaşlarında, ellerinde serum ile dolaştıkları görüldü.
Aşağıyuva Köyü sakinlerinden Mustafa Çelikoğlu, komşularının mevlidine katıldıklarını belirterek, “Komşumuzun mevlidi vardı, mevlide gittik ve mevlit yemeği yedik. Bana bir şey olmadı fakat benim, gelinim, annem ve çocuğumuz zehirlendi. Köyümüzden mevlide katılan her evden 2-3’er kişi zehirlendi. Köyümüzdeki mevlide yaklaşık 200 kişi falan katıldı. Mevlidin sahipleri de geldi, müşahede altında tutuluyor” dedi.
Mevlidin ikindi namazından sonra olduğunu söyleyen Çelikoğlu, şöyle konuştu: “Mevlidin ardından yemek ikram edildi. Yemekte, çorba, patatesli et yemeği, pilav, tavuk, bamya, üzüm ve yanında tatlı ikram ettiler”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Önündeki araca arkadan çarptı, yarasını unutup basına bağırdı Aksaray’da aşırı hızla giderken önündeki araca arkadan çarparak yaralanan sürücü, yarasını bırakıp basın mensuplarına tepki gösterdi. Bir aracın takla attığı ve 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Nevşehir Karayolu 3. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Nevşehir istikametine seyreden M.A. (18) idaresindeki 68 ABY 860 plakalı Volkswagen marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden R.A. (32) yönetimindeki 68 AZ 909 plakalı Opel marka otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Opel marka otomobil takla atarken Volkswagen marka otomobil emniyet şeridinde durabildi. 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada sürücüler yaralanırken kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Polis ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığı kazada itfaiye ekipleri de aracın gaz kaçağını kontrol ederek önlem aldı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara bindirilen sürücüler Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan Volkswagen marka aracın sürücüsü M.A. yarasını unutup kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına bağırıp, “Ne çekiyorsun? Neyi çekiyorsun?” dedi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı sürücülerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.