SPOR - 27 Haziran 2023 Salı 08:47

Kayserispor'a 2 milyon 964 bin TL ceza

A
A
A
Kayserispor'a 2 milyon 964 bin TL ceza

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, geride kalan 2022-2023 sezonunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'dan 2 milyon 964 bin 500 TL ceza aldı. Kulüp Başkanı Ali Çamlı da 400 bin TL ceza aldı.

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunu 49 puanla 9. sırada tamamlayan Kayserispor, 2 milyon 964 bin 500 TL cezaya maruz kalırken, Kulüp Başkanı Ali Çamlı da 400 bin TL ceza aldı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na stada usulsüz seyirci almaktan ötürü 6 kez sevk olan Kayserispor, toplamda 1 milyon 600 bin TL ceza aldı.

Taraftarların neden olduğu saha olaylarından ötürü 784 bin TL, çirkin ve kötü tezahürattan ötürü 266 bin TL, merdiven boşluklarının ihlalinden ötürü 137 bin 500 TL, sosyal medyadan yapılan açıklamalardan ötürü 100 bin TL, sportmenliğe aykırı hareketten ötürü 77 bin TL ceza alan sarı kırmızılı kulüpte Başkan Ali Çamlı'ya da maçın hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketinden ve kulüp sosyal medya hesabından hakemler ile ilgili yaptığı açıklamalardan ötürü 400 bin TL ceza verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, farklı müsabakalarda yapılan ihlallerden ötürü 20 kulüp/stat yetkilisine 15'er gün hak mahrumiyeti cezası verirken, 11 maçta yapılan ihlallerden ötürü de taraftarların Passolig kartlarını bloke edilmesine karar verdi.

Yüksel Yıkılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın ÖSYM Başkanı Ersoy, BARÜ’yü ziyaret etti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş, ÖSYM Bartın METEKSAN Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Yılmaz ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Keskin de yer aldı. ÖSYM’nin sınav süreçleri, teknolojik altyapısı, güvenlik önlemleri ve aday memnuniyeti gibi konularda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyarette, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Uzun, “Ulusal ölçekte her yıl milyonlarca adaya sınav hizmeti sunan ve yaptığı faaliyetler ölçeğinde dünyanın önde gelen ölçme, seçme ve yerleştirme kurumu olan ÖSYM bünyesinde önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda bugünkü ziyarette, tüm paydaşlarıyla gayretli ve titiz çalışmaların yapıldığı bu değerli kurumumuzda hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Nazik ilgileri için ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Necip Şimşek ile Dr. Öğr. Üyesi Sayın Cengiz Ceylan ve Başkan Danışmanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy ise yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkürlerini iletti. YÖK Başkanı Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Kutlubey Yerleşkesi’ndeki Kütüphane Binasında yer alan ÖSYM Bürosuna geçerek bir dizi görüşme ve incelemede bulundu.