GÜNDEM - 21 Temmuz 2016 Perşembe 10:51

Kendi abiyelerini kendileri dikiyor

A
A
A
Kendi abiyelerini kendileri dikiyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kurslarımızda eğitim alan kadınlarımızın ortaya somut ürünler koyması gurur verici” dedi.

Mamak Belediyesi aile merkezleri birer okul gibi hizmet veriyor. Türközü Mahallesi’nde hizmet veren Ahmet Yesevi Aile Merkezi bünyesinde dikiş nakış kurslarına katılan Mamaklı kadınlar artık kendi abiyelerini kendileri tasarlayıp dikebiliyor. Dikiş nakış kurslarına katılan kadınlar öncelikli olarak overlok makinesi kullanmayı ve sanayi tipi düz dikiş makinelerini kullanmayı öğrendiler. Daha sonra dikiş tekniklerini öğrenerek kadınlar ilk ürünlerini çıkarmaya başladılar.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,“Her türlü imkanın sağlandığı aile merkezleri profesyonel hocalar eşliğinde eğitimlerine devam ediyor. Kurslarımızda eğitim alan kadınlarımızın ortaya somut ürünler koyması gurur verici” ifadelerini kullandı.

Tasarımlar kişiye özel
Ders hocası Fazilet Tuncer, eşliğinde eğitimlerine tamamlayan kursiyerler tamamen kişiye özel tasarımlar ortaya çıkarıyor. Abiye gibi pahalı ve gösterişli kıyafetleri de tasarlayıp dikebilen kursiyerler aile ekonomisine de katkı sağlamış oluyor.

Çocuk kıyafetinden gömleğe
Türközü Aile Merkezi’nde eğitim alan kursiyerler abiye haricinde çocuk kıyafetlerinden erkek gömleğine, günlük elbiseden pantolona, mantodan tayyöre kadar neredeyse bir ailenin ihtiyaç duyabileceği her türlü kıyafeti de dikmeye başladı. 

Benan Özben

Bunlar Da İlginizi Çekebilir