ASAYİŞ - 19 Temmuz 2015 Pazar 16:05

Kenenin ısırdığı çiftçi hastanelik oldu

A
A
A
Kenenin ısırdığı çiftçi hastanelik oldu

Amasya'da kenenin ısırdığı çiftçi sevk edildiği Samsun'daki hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinin Köseler köyünde ikamet eden 4 çocuk babası çiftçi İlhami Ç.(56), yaklaşık bir hafta önce beline tutunan keneyi fark ederek kendisi çıkarttı. Ateşlenen İlhami Ç., Merzifon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölümlere yol açan Kırım Kongo kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesi ile ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen İlhami Ç. tedavi altına alındı. 

MUAMMER AY
SAMSUN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da eğitimde iş birliği: "Kampüs BİLSEM" kapılarını açtı Samsun’da bilimi üniversite kampüslerinden çıkarıp toplumun kalbine taşıyan "Kampüs BİLSEM: Bilime Açık Erişim" projesi, düzenlenen törenle ilk derse resmen başladı. Atakum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen projenin açılış lansmanı gerçekleştirildi. Özel yetenekli öğrencilerin akademik bilgiye doğrudan erişimini hedefleyen projenin ilk ders zili, öğretmenler için çaldı. Açılışın ardından projenin ilk eğitimi kapsamında, Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak tarafından BİLSEM öğretmenlerine yönelik "Sorgulama Temelli Öğretim" dersi verildi. Bu eğitimle birlikte 950 öğrenci, 120 öğretmen ve binlerce veliyi kapsayan projenin uygulama süreci resmen başlamış oldu. Atakum BİLSEM Müdürü Ferhat Arslan, projenin kurumu akademik üretimin merkezi haline getireceğini belirtirken; Proje Yürütücüsü Dr. Kerim Cüce, temel amacın bilimi erişilebilir kılarak sorgulayan bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Proje, Haziran 2026’da yapılacak "Bilim ve Sanatla Geleceğe Dokun" sergisiyle sona erecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kenan Arslan ve Mehmet İrfan Yetik ile Atakum İlçe MEM Müdürü Yüksel Aydın katıldı. Protokol üyeleri, projenin Samsun’un akademik birikimini toplumla buluşturma noktasındaki stratejik önemine vurgu yaptı.
Aydın Büyükşehir’in üreticilere yem desteği devam ediyor Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, destekleriyle üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Başkan Çerçioğlu, üreticilere yönelik yem hibesi uygulamasını sürdürüyor. Üretimin sürekliliğini sağlamak, hayvancılığın gelişimine katkı sunmak ve kırsalda ekonomik canlılığı desteklemek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 5 ve altında büyükbaş hayvana sahip üreticilere sığır süt yemi ve sığır besi yemi desteği veriliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından planlı şekilde sürdürülen dağıtımlar kapsamında yem hibesi bu kez Bozdoğan ilçesindeki üreticilere ulaştırıldı. Üreticiler, desteğin kendilerine büyük katkısı olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Çerçioğlu, üretimin ve üreticinin her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, kırsal mahallelerde hayvancılığın güçlenmesi için desteklerinin devam edeceğini ifade etti. Mahallede yaşayan üreticiler adına Başkan Çerçioğlu’na teşekkür eden Altıntaş Mahallesi Muhtarı Rıza Menderes, "Öncelikle mahallem adına Özlem Çerçioğlu başkanımıza çok teşekkürlerimi sunarım. Bu yemler bize gerçekten çok faydalı. Allah razı olsun, Allah başımızdan eksik etmesin, çok teşekkürlerimizi sunarız. Yem desteği çok güzel, çok önemli. Allah bir kere değil bin kere razı olsun. Özlem Başkanımız daima üreticilerimizin yanında" ifadelerini kullandı.
İstanbul Boğaz’da alarm veren görüntü: Kirlilik denizanasını yüzeye çıkardı İstanbul’da atık suların Marmara Denizi’ndeki etkisine ilişkin daha önce gündeme gelen kirlilik haberlerinin ardından bu kez İstanbul Boğazı’nda dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı. Kandilli açıklarında kirlilik nedeniyle denizanası yoğunluğu oluştu. Havadan görüntülenen bölgede, su yüzeyini kaplayan yüzlerce denizanası ve beraberindeki atıklar dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi’nde suyun renginin değişmesine neden olan kirlilikle ilgili yapılan haberde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından arıtılmış atık suların denize deşarj edildiği ve bu deşarj noktalarının çevresinde renk değişimi ile yoğun kirlilik tabakası oluştuğu görüntülenmişti. Uzmanlar, arıtılmış dahi olsa yoğun atık su deşarjının deniz ekosisteminde dengesizlik oluşturabileceğine dikkat çekerken, bu durumun plankton ve denizanası popülasyonunu tetikleyebileceği vurgulanmıştı. Bu kez Üsküdar’a bağlı Kandilli açıklarında su yüzeyinde yoğun şekilde bir araya gelen denizanaları, çevredeki atıklarla birlikte görüntülendi. Görüntülerde, akıntı hattı boyunca kümelenen deniz analarının yer yer beyaz şeritler oluşturduğu görüldü. Su yüzeyindeki plastik ve çeşitli evsel atıkların da aynı bölgede toplandığı dikkat çekti. Uzmanlar, deniz suyu sıcaklığındaki artış, kirlilik yükü ve akıntı değişimlerinin denizanası artışında etkili olduğuna işaret ediyor. Kandilli açıklarında kaydedilen görüntüler, İstanbul Boğazı’ndaki kirliliğin deniz ekosistemi üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.