GÜNDEM - 02 Ocak 2016 Cumartesi 09:36

Kimsesizler oteli

A
A
A
Kimsesizler oteli

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, soğuk havalar dolayısıyla barınma ve yeme ihtiyacını karşılamayan muhtaç kişiler ve sokak hayvanları için bir otel sahibi 2 yıldır ücretsiz barınma hizmeti sunuyor.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren bir otel kapılarını 2 yıldır, soğuk hava ve olumsuz kış şartları dolayısıyla sokakta kalan insanlar ve hayvanlar için açıyor. İlçede kalacak sıcak bir yuvası bulunmayan muhtaç kişiler ile sokakta kalan yavru kedi ve köpekler bu otelde diledikleri kadar kalabilecek.

Otel sahibi Ömer Gülyuva, "Ben Ürgüp’te küçük bir otelin işletmecisiyim. Sokakta kalan, evsiz, kimsesiz insanları mümkün olduğunca burada soğuk havalarda barındırmaya çalışıyoruz. Bu konuda çekinmeden herkes bize gelebilir, müracaat edebilir. Bu yönüyle otelimizin kapıları sonuna kadar açmış bulunmaktayız. İnşallah hep beraber toplumda hep birlikte yaşamanın, mutlu ve huzurlu yaşamanın bir kapısını açmış olalım. Hep birlikte yaşarken çok olanla az olan arasındaki makasın kapanmasında bir şeyler yapmaya çalışalım. Otelimizde ücretsiz kalan kişiler normal parasını verip kalan kişilerden farksız hatta daha da first class konseptinde misafir oluyorlar. Normalde bizim paralı müşterilerimize sadece kahvaltı dahil fiyatlarımız var yemek vermiyoruz. Ama ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza tam pansiyon yapıyoruz hizmetlerimizi" diye konuştu.

ŞERİF TAŞAR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bakan Güler: "Terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Çok şükür terör örgütü artık silah bırakma noktasına getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü devlet iradesiyle Terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 108’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 21 Şubat Kurtuluş Töreni’ne katılan Bakan Güler, yürütülen operasyonlar neticesinde terörle mücadelede büyük başarılar elde edildiğini belirterek, "Çok şükür terör örgütü artık silah bırakma noktasına getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü devlet iradesiyle terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. "Yeni ve tarihi bir sayfa açılmıştır" Türkiye ve bölge açısından yeni bir dönemin başladığını ifade eden Bakan Güler, "Artık hem ülkemiz hem de bölgemiz için yeni ve tarihi bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşmak içindir" diye konuştu. "Bayburt yeni bir atılım dönemine girmiştir" Memleketi Bayburt’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Güler, kentin son yıllarda önemli bir gelişim ivmesi yakaladığını söyleyerek, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda Bayburt da yeni bir atılım dönemine girmiştir. Devletimizin yaptığı yatırımlarla şehrimizin çehresi değişmekte, hemşehrilerimizin yaşam kalitesi her geçen gün artmaktadır" ifadelerini kullandı. "Bayburt havalimanıyla daha erişilebilir olacak" Bayburt Havalimanı’nın tamamlanmasıyla kentin daha canlı bir yapıya kavuşacağını dile getiren Bakan Güler, "Şüphesiz havalimanının tamamlanmasından sonra Bayburt artık daha erişilebilir, daha hareketli ve daha canlı bir şehir olacaktır" dedi. "Bayburt, güçlü Türkiye yolculuğuna destek verecektir" Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Bakan Güler, Bayburtluların her zaman olduğu gibi bu tarihi süreçte de güçlü Türkiye hedefine destek vereceğine yürekten inandığını ifade etti. Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, Bayburt’un kurtuluşunun 108’inci yıl dönümünü kutladı. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen törende Bayburt barları oynandı, şiirler okundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Bayburt Valisi Mustafa Eldivan tarafından verildi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı kutlamalar, düşman işgalinin konu edildiği tiyatro oyununun sahnelenmesi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.