ASAYİŞ - 16 Ekim 2018 Salı 22:57

Kırşehir'de dolandırdı, Aksaray’da yakalandı

A
A
A
Kırşehir'de dolandırdı, Aksaray’da yakalandı

Kırşehir’de kendisini emniyet amiri olarak tanıtan ve bir kişinin 9 bin 500 euro ve 66 bin 500 TL’sini dolandıran şüpheli Aksaray polisinin operasyonuyla yakalandı.

 Dolandırıcılık olayı Kırşehir’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, telefonla aradığı İ.K.'ye kendisini emniyet amiri olarak tanıtan şüpheli, 'Ev telefonun dinlemeye alındı, şahsi bilgilerin bir şebekenin eline geçmiş, bankadaki paralarını korumaya alacağız' diyerek hemen parasını bankadan çekerek vereceği adrese getirmesini istedi. Bunun üzerine telaşa kapılan İ.K. bankadan çektiği 9 bin 500 euro ve 66 bin 500 TL’yi alarak şüphelinin söylediği yere götürdü. İ.K., ne yapması gerektiğini öğrenmek için Ahi Polis Merkezine gitti.

Polise yaşadıklarını anlatan ve dolandırıldığını öğrenen İ.K.'nin şikayeti üzerine Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri paranın bırakıldığı yerin çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını ve MOBESE görüntülerini inceledi. Sırt çantalı bir kişinin direkt yanına poşet içinde bırakılan parayı alarak önce otobüs terminaline, ardından otobüsle Aksaray'a gittiğini belirleyen ekip durumu hemen Aksaray emniyetine bildirdi.

İhbarın üzerine harekete geçen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi Otogar Polisi ile birlikte Adana otobüsüne binerek kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şüphelinin üzerinde ve çantasında 9 bin 500 Euro ve 66 bin 500 TL para ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alınarak Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada ifadesi alınan şüpheli daha sonra Kırşehir’den gelen emniyet yetkililerine teslim edildi.  

Yasin Can
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’ta anjiyo ünitesi hizmete açıldı Bayburt Devlet Hastanesi’nde kemoterapi ünitesinin faaliyete geçmesinin ardından koroner anjiyografi ünitesi de bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, bu hizmetlerin önemli yatırımlar olduğunu söyleyerek, "Bu hizmetler Bayburt için önemli yatırımlardır. Bayburt Devlet Hastanemizin güçlenmesi demek, dışarıya daha az hastanın gitmesi demek. Aynı zamanda uzman kadromuz, hekim kadromuz, yardımcı sağlık hizmetleri kadromuz güçlenmiş durumda. Bayburt hem eğitim, hem sağlık, hem de diğer alanlarda devletin yatırımlarını çok güzel almış bir il olma yolunda hızla ilerliyor. Anjiyo ünitesinin de bu konuda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli bir hizmet, herkesten Allah razı olsun" sözlerini kullandı. Anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte 3 hastanın anjiyo ameliyatı geçirdiği bilgisini veren İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, "Bugün 3 hastamıza anjiyo yaptık. Yağlanmaları vardı. Bir hastamıza hem balon yapıldı, hem de ilaçlı stent takıldı. Hastalarımızın genel durumları iyi. İki hastamız yoğun bakımda, bir hastamız serviste takip ediliyor. Burada koldan da anjiyo hizmeti veriliyor. Son model cihazlarımız geldi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından anjiyografi ünitesinin açılışı yapıldı. Açılış sonrası il protokol üyeleri anjiyografi ünitesini gezerek, son model cihazlar hakkında doktorlardan bilgi aldılar. Ünitenin gezilmesi ardından anjiyo olan hastaya Vali Eldivan geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bir süre hastayla sohbet eden Vali Eldivan, geçmiş olsun dileklerini ileterek hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Canpolat, kurum müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri, hastane yönetimi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.