GÜNDEM - 25 Ocak 2017 Çarşamba 22:55

KKTC’ye gönderilen 314 bin TL’lik piyango bileti postada kayboldu

A
A
A
KKTC’ye gönderilen 314 bin TL’lik piyango bileti postada kayboldu

Türkiye Milli Piyango İdaresi tarafından KKTC Piyangolar Birimi’ne gönderilen tam, yarım ve çeyreklerden oluşan 314 bin TL tutarındaki piyango biletinin sevkiyat sırasında postada kaybolduğu bildirildi.

KKTC Piyangolar Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından KKTC Başbakanlık Spor Dairesi Müdürlüğü Piyangolar Birimi’ne gönderilen 29 Ocak çekilişine ait 314 bin 400 TL tutarındaki 1600 tam, 5 bin 500 yarım ve 35 bin çeyrek Milli Piyango biletinin posta sevkiyatı sırasında kaybolduğu kaydedildi. Söz konusu biletlerin “Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Bilet Satış ve İkramiye Yönetmeliği”nin “Sevk Halinde Kaybolan Biletler” başlıklı 10’uncu maddesi gereğince geçersiz olduğu kaydedilen açıklamada, ikramiye çıkması halinde ikramiyelerin ödenmeyeceği, bunun yarınki Türkiye Resmi Gazetesi’nde yayınlanacağı kaydedildi. 

Mesut Günsev

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Milli Bocce Sporcusu, şampiyona öncesi heyecanını Başkan Yıldız ile paylaştı Dünya Şampiyonasında Mersin’i ve Türkiye’yi temsil edecek olan Toroslar Belediyesinin Milli Bocce Sporcusu Mehmet Can Yakın, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ı ziyaret ederek heyecanını paylaştı. 6-11 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Saint-Vulbas şehrinde yapılacak olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Milli Sporcu Yakın, heyecanını Başkan Yıldız ile paylaşarak kendisine milli takım formasını hediye etti. Milli Takım ve Toroslar Belediyesi Antrenörü Niyazi Kutlay’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında Başkan Yıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Yakın, hedefinin Toroslar Belediyesi çatısı altında dünya şampiyonluğunu Toroslar’a ve Türkiye’ye kazandırmak olduğunu söyledi. "Milli gururumuz Mehmet Can’a başarılar diliyorum" Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise Milli Sporcu Mehmet Can Yakın’a ve antrenör Niyazi Kutlay’a Dünya Şampiyonasında başarılar diledi. Yıldız; “Bocce sporcumuz Mehmet Can Yakın, hem Toroslarımızın hem ülkemizin büyük bir gurur kaynağı. Bocce branşında dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü olan milli sporcumuzun hedefi olan dünya şampiyonluğunu da elde edeceğine yürekten inanıyorum. Fransa’da yapılacak Bocce Volo Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyorum. Onun bu başarısı, gelecek vadeden bocce sporunu gençlerimize daha da sevdirecek” dedi.
Kırıkkale Ücretsiz olduğunu duyan koştu, dağıtım sırasında izdiham yaşandı Kırıkkale’de yerli üretime destek sağlamak maksadıyla belediyenin ata tohumlarından yetiştirdiği sebze fidelerinin ücretsiz dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Kırıkkale Belediyesi, yerli üretime katkı sağlamak maksadıyla ata tohumlarından çeşitli sebze fidesi üretimi yaptı. Yüz binlerce üretilen sebze fideleri, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Belediye Başkanı Ahmet Önal’dan fideleri almak isteyen vatandaşlar meydanda uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, fidelerden almak isterken izdihama sebep oldu. Başkan Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, talebin yoğun olduğunu belirterek, vatandaşların istediği kadar sebze fidesi aldığını söyledi. Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ata tohumlarından ürettiği fideleri vatandaşlara dağıtmaya devam edeceklerini anlatan Önal, "Kırıkkale Belediye’mizin ata tohumlarından ürettiği fideleri vatandaşlara vermeye devam ediyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Katılım çoktu, yoğun ilgi var. Talep var şuanda da halen devam ediyor belediyemizin ata tohumlarını dağıtma işlemi. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum" ddiye konuştu. Başkan Önal, yerli üretime de katkı sağlayacaklarını belirterek, "Bu aynı zamanda yerli üretimi de artıracak bir husus. Ata tohumu daha sağlıklı, bölgemize ve coğrafyamıza daha uygun. Hem de atalarımızın dedelerimizin kullandığı tohumlar" dedi.
Denizli Çameli Belediye Meclis üyelerinden örnek davranış DENİZLİ (İHA) – Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri, Çameli Aşevi projesi için huzur hakkı ücretlerini bağışlıyor. Çameli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı öncesi AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen grup toplantısında, AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile bir araya gelerek önemli bir karar aldı. Toplantıda, Çameli ilçesinde hizmete açılacak olan aşevi için destek sağlama kararı alındı. AK Parti ve MHP Meclis üyeleri, toplantıda duyurdukları kararla, aşevinin açılması için gereken maliyetlere katkı sağlamak amacıyla kendi huzur hakkı ücretlerini bağışlama kararı aldıklarını açıkladı. Bu karar, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için önemli bir adım oldu. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yapılan bu bağışın ilçe halkı için büyük önem taşıdığını belirtirken, AK Parti ve MHP Meclis üyelerine teşekkür etti. Arslan, “Aşevinin açılmasıyla birlikte, ilçede yaşayan vatandaşlarımızın sosyal yardım ve destek alanlarında daha kapsamlı hizmetlere erişim sağlaması hedefleniyor. Aşevi projesini, ilçemizde dayanışma ve yardımlaşmayı artırmayı amaçlayan bir adım olarak göz önünde bulunduruyoruz. AK Parti ve MHP’nin bu örnek davranışı, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara verilen önemi bir kez gözler önüne serdi” dedi.