EĞİTİM - 30 Ekim 2014 Perşembe 15:40

Kocaeli Üniversitesi’nde rektörlük yarışı

A
A
A
Kocaeli Üniversitesi’nde rektörlük yarışı

Kocaeli Üniversitesi’nde yeni rektörün belirlenmesi süreci bugün yapılan oylama ile başladı.

Üniversite bünyesinde çalışan akademisyenler, rektör olarak Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü görmek istediklerini oyları ile belirttiler.

Kocaeli Üniversitesi’nde Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun Rektörlük süresinin sona ermesi ve mevzuat gereği yeniden aday olamaması sebebiyle yeni rektör heyecanı yaşanmaya başladı. Yeni Rektörün belirlenmesi sürecinde bugün seçime giden Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri, üniversitenin başında rektör olarak görmek istedikleri kişiyi belirlemek için oy kullandı. Toplam 931 akademisyenin oy kullandığı seçimlerde, 8 profesör ise rektör adayı olarak öne çıktı. Rektörlük görevine adaylığını koyan Prof. Dr. Nurettin Abut, Prof. Dr. Başar Çolak, Prof. Dr. Ali Demirci, Prof. Dr. Özdal Dillioğlugil, Prof. Dr. Esat Harmancı, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Prof. Dr. Mithat Fırat Özer ve Prof. Dr. Recep Tarı seçimler sonucunda üniversitenin kazanmasını istediklerini belirterek bir dostluk tablosu çizdiler.

Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan seçimler sonucunda akademisyenlerden en fazla oy alan Rektör Adayı, 291 oy ile Prof. Dr. Sadettin Hülagü oldu. Seçimler sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nin yeni rektörünün belirlenmesi için oylamadan birinci çıkan Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile birlikte, 263 oy alan Prof. Dr. Ali Demirci, 211 oy alan Prof. Dr. Başar Çolak, 41 oy alan Prof Dr. Recep Tarı, 28 oy alan Prof. Dr. Esat Harmancı ve 18 oy alan Prof. Dr. Nurettin Abut YÖK tarafından yapılacak olan mülakata katılacak. YÖK tarafından yapılacak olan mülakatta başarılı bulunan 3 rektör adayının ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’na atama yapması için Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli Üniversitesi Rektörü’nün kim olacağını belirlemesinin ardından 10 Kasım tarihinde yeni rektörün göreve başlaması bekleniyor.Öte yandan geçtiğimiz 23 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan sıfatıyla bir programa katılmak amacıyla geldiği Kocaeli’de, aynı zamanda kendi doktoru olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye sürpriz bir ziyaret yaparak Hülagü’yü evinde ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Hülagü’nün evinde yaklaşık 1 buçuk saat kaldıktan sonra Kocaeli’den ayrılmıştı. 

DİNÇER AKBİR
KOCAELİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.