DÜNYA - 12 Şubat 2024 Pazartesi 23:11 | Son Güncelleme : 12 Şubat 2024 Pazartesi 23:13

Köln’de "5. Mevsim" karnavalı renkli görüntülere sahne oldu

A
A
A

Almanya'nın Köln kentinde "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval kutlamalarında "Rosenmontag” (Gül Pazartesi) geçidi yapıldı. Karnavalda 300 ton şekerleme, 300 bin demet çiçek ve 700 bin çikolata dağıtıldı.

Almanya'nın Köln kenti renkli görüntülere sahne oldu. Köln’de "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval kutlamaları kapsamında "Rosenmontag” (Gül Pazartesi) geçidi yapıldı. Farklı kostümler giyen binlerce katılımcı, sabahın erken saatlerinde itibaren kutlamaların yapılacağı yerlere akın etti. Geçit törenine katılan araçlardan atılan şekerlemeleri toplayan insanlar, soğuk havaya ve yağmura rağmen geçit törenini izledi.

Karnaval Komitesi, bu yıl geçit töreninde 300 ton şekerleme, 300 bin demet çiçek, 700 bin çikolatanın yanı sıra binlerce de oyuncağın dağıtıldığını açıkladı. Yaklaşık 9 kilometre uzunluğundaki karnaval kortejinde 150 karnaval aracı yer aldı. Binin üzerinde polisin güvenliği sağladığı karnaval kutlamaları 14 Şubat’ta sona erecek.

Ren Nehri'ne komşu şehirlerde yapılan karnaval kutlamalarına farklı ülkelerden ve şehirlerden yüz binlerce kişi katılıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ve karnaval derneklerinin yanı sıra, siyasi figürlerin maketlerinin karikatürize edilmiş şekli de arabalarla taşınıyor.

Sinan Karamurat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.