GÜNDEM - 27 Nisan 2015 Pazartesi 10:27

Komşudan sıcak ziyaret

A
A
A
Komşudan sıcak ziyaret

Yunanistan’ın Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

Dostluk köprülerinin güçlendiği görüşmede iki kent arasında turizmi artıracak çalışmalara ilişkin neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Dramalıların İzmir’e çok sık geldiğini, İzmirlilerin de benzer şekilde artan ziyaretleri olduğunu söyleyen konuk Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos, Ege’nin iki yakasının kültürel, ticari ve turizm açısından daha yakın ilişki içinde olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Drama’nın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan Mamsakos, “Drama; suların aktığı, suyun olduğu yer anlamına geliyor. İki büyük kanyon var. Ayrıca büyük özelliklere sahip ormanlık bir bölge. İki kanyonda Avrupa’da bulunan bitki ve hayvan türleri yaşıyor. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan 400 farklı bitki türü var. Balkanların da en iyi kayak pisti bizim şehrimizde bulunuyor” dedi. Konuk Başkan Mamsakos, Başkan Pekdaş’ı bu yıl 35’incisi düzenlenecek dünyaca ünlü Uluslararası Drama Kısa Film Festivaline ile Noel Baba’nın köyü olarak da kabul edilen köye davet etti.

KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ARTMALI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş komşu belediye başkanının ilçe hakkında ve belediye yönetimi, çalışması, sorunları ürerine merak ettiği sorulara da yanıt verdi. Başkan Pekdaş, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın bir liman şehri olarak pek çok kültüre, medeniyete ve inanca ev sahipliği yaptığını kaydetti. Bu zenginlikleri barış içinde yükseltmek istediklerini dile getiren Başkan Pekdaş, kısa bir süre sonra İzmir- Selanik feribot seferlerinin başlayacağını, bunun da Ege’nin iki yakası arasındaki bağı güçlendireceğini söyledi. Pekdaş, “Ortak kültürleri, ortak tarihleri olan iki halk arasında kurulacak iyi ilişkiler bölgenin ekonomik kalkınmasını da sağlayacaktır. Bölgede heyecan oluşturan, sinerji oluşturan çalışmaları birlikte hayata geçirebiliriz” dedi. Başkan Pekdaş, görüşmenin sonunda günün anısına Drama Belediye Başkanı Hristodoulos Mamsakos’a el yapımı seramik tabak hediye etti 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Silivri’de yaşlı çifti "tarlanızı alacağız" diyerek dolandırdılar Silivri Kadıköy Mahallesi’nde yaşlı çift, "arsanızı satacağız" diyerek dolandırıldı. Arsa satışı bahanesiyle senet imzalatılan yaşlı çiftin evine haciz geldi, banka hesapları bloke oldu. Tehditler aldıklarını söyleyen Ramazan Yurtçu ve eşi şikayetçi oldu. Silivri’nin Kadıköy Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Ramazan Yurtçu ve eşi Sebahat Yurtçu, evlerinin yanındaki 2 dönümlük tarlalarını satmak istedi. Bu sırada köyden tanıdıkları eski muhtar Nihat E., yeri satın almak istedi. Parayı iki ay sonra ödeyeceğini söyleyen Nihat E., tapuyu üzerine aldı. Yaşlı çifte de satıştan vazgeçme ihtimaline karşı senet imzalattı. Ancak çiftin tarlalarını satma hayali, birbiri ardında gelen hacizlerle kabusa dönüştü. Evlerine ve tarlalarına imzaladıkları senetlerden dolayı haciz gelen çift, banka hesaplarının da bloke olmasıyla ikinci bir şok yaşadı. Torunlarının yardımıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve CİMER’e başvuru yapan çift, Nihat E.’den şikayetçi oldu. "Biz tarla satılacak para gelecek derken, evimize icra geldi" Yaşadığı mağduriyeti anlatan Ramazan Yurtçu, "Arsamızı satmak istedik. Bize iki ay içinde ödeyeceğini söyledi. Eğer cayarsan diye bana senet imzalattı. Daha sonra tekrar geldi. ’Senet yanlış olmuş’ diyerek yeniden senet imzalattı. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Biz tarla satılacak para gelecek derken, evimize icra geldi" dedi. Yaşanan süreçte tehdide maruz kaldıklarını söyleyen Ramazan Yurtçu, "Ortada bir alışveriş yok. Bir lira para alamadım. Camiye gidemiyorum, tehdit altındayım" şeklinde konuştu. "Korkudan dışarı çıkamıyoruz" Sebahat Yurtçu ise korkudan dışarı çıkamadıklarını söyleyerek, "Buradan geçerken bize silah doğrultuyorlar. Korkudan dışarı çıkamıyoruz. Bizim malımıza el koymuşlar. 2 ay sonra öğrendik. Evimizde yedi içti, 70 yaşındaki eşimi dolandırdı. Yazık değil mi. Paramız var bankada alamıyoruz, malımızı satmaya çalışıyoruz satamıyoruz" diye konuştu. Çiftin torunu üniversite öğrencisi Baran Yurtçu ise, "Dedemin yaşadığı mağduriyet üzerine Cimer üzerinden şikayette bulundum. Aynı zamanda Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da şikayette bulundum. Şikayet ettiğimi öğrendikten sonra trafikte önümü keserek silah doğrulttular. Tehditleri devam ediyor" ifadelerini kullandı. Yetkili makamların konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.