GÜNDEM - 20 Eylül 2014 Cumartesi 11:47

Konsolosluk görevlisi Ömer Çil’in evinde büyük sevinç

A
A
A
Konsolosluk görevlisi Ömer Çil’in evinde büyük sevinç

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Irak’ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye’ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekat polisi Ömer Çil’in Hatay’daki ailesi sevinç yaşıyor.

 

IŞİD tarafından 101 gün önce rehin alınan ve bugün Türkiye’ye getirilen Ömer Çil’in Hatay’ın Hassa ilçesindeki evinde sevinç gözyaşları dökülüyor.

IŞİD örgütü tarafından Irak’ın Musul kentinde rehin alınan 49 kişiden olan Ömer Çil’in Hatay’daki ailesi, gelişmeleri takip edebilmek için televizyonun başından bir an olsun ayrılmıyor. Ekranda oğlunu gören anne Sultan Çil, gözyaşlarına boğuldu.
Serbest bırakılan Ömer Çil’in babası Ali Çil, oğlunun serbest bırakılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Oğlumun kurtulmasında emeği geçen başta Sayın Başbakanımız Davutoğlu ve tüm devlet yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

9 aydır kocasını göremediğini ifade eden Ömer Çil’in eşi Hanife Çil ise, "Kocamın kaçırıldığı gün doğum yaptım. Kaçırıldığı bir ay boyunca bana söylenmedi, saklandı. Kocamı görmeyeli 9 ay oldu. Çok özledim. Evine dönmesini bekliyorum" diye konuştu.

Anne Sultan Çil, oğlunun bırakıldığını sabah saatlerinde öğrendiğini ve büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Benim 9 tane çocuğum var. Ömer’in yeri ayrı benim için. 3 aydır büyük sıkıntı çekiyoruz. Çok şükür ki artık sıkıntılarımız bitti. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.