GÜNDEM - 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:23

KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde müzik tutkusundan vazgeçmedi

A
A
A
KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde müzik tutkusundan vazgeçmedi

Sultanbeyli’de gözleme dükkanı işleten Şehriban Özçelik müzik aşkından vazgeçmedi. Gündüz gözleme dükkanını işleten Özçelik, geri kalan zamanlarında çeşitli etkinliklerde sanatını icra ediyor.

Çocukluktan gelen müzik sevdasından vazgeçmeyen Şehriban Özçelik aynı zamanda KOSGEB’den aldığı destekle gözleme dükkanı açtı. Gündüz dükkanda gözleme açan Özçelik, işine de müziğe de bir arada devam ediyor. Gözleme dükkanına gelen müşterilere de mini konserler veren Özçelik, işinden sonra kalan vakitlerde de çeşitli etkinliklere katılarak sanatçı kimliğini konuşturuyor. Hem gözleme açarak hem de mini konserler veren Şehriban Özçelik, gözleme dükkanına ilginin son derece yoğun olduğunu belirtti. Öte yandan sosyal medyadan Özçelik’i gören müşteriler de gözleme dükkanına akın ediyor.

“KOSGEB desteğiyle işimin sahibi oldum”

KOSGEB desteğiyle işinin sahibi olduğunu belirten 4 çocuk annesi Şehriban Özçelik, “Çocukluktan berri babamın etkisiyle müziğe ilgim var. Gözleme işini çok sevdiğim için kadın girişimci olarak KOSGEB’e başvurdum. Projem kabul edildi ve KOSGEB desteğiyle bu gözleme dükkanını açtım. Yaklaşık 3 yıldır burada gözleme açarak müşterilerime yöresel türküler söyleyerek hizmet veriyorum” diye konuştu.

“Ne gözlemeden ne de müzik aşkından vazgeçemedim”

Gözleme işinin yanı sıra düğünlerde de sanatçılık yapan Özçelik, “Gözlemenin yanı sıra müziğe olan tutkumdan dolayı düğünlere, organizasyonlarda, özel günlerde de müzik yapıyorum. Ne gözlemeden vazgeçebiliyorum, ne de müzikten, eşimin, çocuklarımın desteğiyle ikisini bir arada yapmaya çalışıyorum. Müşterilerimiz oldukça memnunlar onlara burada minik şarkılar, türküler söyleyerek bir anlık memleketlerine yolculuk yapmasını sağlıyoruz. Ailem çocuklarım her zaman yanımdalar. Destek olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İzzet Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başlamasından sonra muhtarlarla aylık değerlendirme toplantılarını yeniden başlattı. Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ertaş, tabana yayılan katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşa hizmet için birlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Edremit Belediyesi’nde mahalle muhtarları ile aylık değerlendirme toplantıları başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla birlikte Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve belediyede ki daire müdürleri de yer aldı. Başkan Mehmet Ertaş, halkçı bir yönetim anlayışı ile tabana yayılan bir yönetim anlayışı içerisinde muhtarlar, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti. Her ay belediye meclis toplantısı öncesinde muhtarlarla buluşacaklarını kaydeden Başkan Ertaş, “Her türlü öneriye açık bir şekilde “ben yaptım oldu” değil ortak akılla birlikte karar vereceğiz. Halkımıza hizmet noktasında bir ve beraber hareket edeceğiz. En kısa yoldan halkımızın sorunlarına çözüm üretip hizmeti ulaştırma amacıyla çalışacağız” dedi. Mahalle muhtarları da tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttılar hem de sorunlarını anlattılar. Doğalgaz hatlarının uzatılması ve bozulan yolların yapılması gibi konular başta olmak üzere mahalleleri ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdiler. Başkan Ertaş, yol yapım ve onarım için 14 ayrı ekibin sahada olduğunu kaydetti, sorunların ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
Giresun Kadınlar baharla birlikte pazarda doğal ürünleri satıyor Baharın gelmesiyle kadınlar pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı. Çoğu doğada kendiliğinden yetişen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarında satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Giresun’un köylerinde yaşayan kadınlar, evde yaptıkları yöresel ürünler ile yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarında satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin de pazarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldiği için pazarda sattığımız ürünlerde arttı. Kendi yetiştirdiğimiz lahana, bezelye, kıvırcık, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra doğada kendiliğinden yetişen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattığım her şey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladığım sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her şeyin pazarda müşterisi oluyor” dedi. Üretilen her ürünün pazarda yeri var Her ne kadar kadınlar pazarı olsa da üreten herkese pazarda yer olduğunu ifade eden Aydın Öztürk ise, “Artık köylerde pek üreten kalmadı. Köylüler de gelip lahanasını pazardan alır duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktiğin değil doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki de ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama rağmen köyde üretip gelip pazarda satıyorum ve ihtiyacımı karşılıyorum. Üreten herkese pazarda yer olduğu gibi üretilen her şeyinde alıcısı oluyor” dedi.