EĞİTİM - 31 Ekim 2016 Pazartesi 10:10

KPSS önlisans sonuçları bugün açıklanacak mı? ÖSYM sonuç sayfası...

A
A
A
KPSS önlisans sonuçları bugün açıklanacak mı? ÖSYM sonuç sayfası...

KPSS önlisans sınavı sonuçları 31 Ekim'de açıklanacak mı? KPSS önlisans sonuçları bugün açıklanır mı? 16 Ekim'de yapılan KPSS önlisans sınavının sonuçları merakla bekleniyor. KPSS önlisans sınavının üzerinden 15 gün geçti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sınav ve sonuç takvimine göre başvurular ve sınav sonuçları 15 gün sonra açıklanmaktadır. ÖSYM eğer sınav sonuçlarını bugün açıklarsa, sınav sonuçlarını haberimizin içinde öğrenebilirsiniz.

KPSS önlisans sonuçları bugün açıklanacak mı? Sınava giren binlerce önlisans mezunu öğrencinin sonuçlarını merak ettiği KPSS önlisans sınavının üzerinden 15 gün geçti. Devlet kadrolarında memur olmak isteyen binlerce aday heyecanla KPSS önlisans sonuçlarını bekliyor. Sınava giren adayların en fazla zorlandıkları bölüm tarih oldu. 

Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alan linkten öğrenebilirsiniz.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olanların katıldığı KPSS önlisans sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 16 Ekim 2016 tarihinde yapıldı. Sınava giren memur adaylarının stresli ve heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Sınava giren adaylar devlet memuru olabilmek için aldıkları puana ve bitirdiği bölümlere göre tercih yapabilecekler. Peki ÖSYM’nin yaptığı sınavın sonuçları ne zaman açıklanabilir? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav takvimine göre sınav sonuçları iki hafta içinde açıklanmaktadır. 16 Ekim’de yapılan sınavın sonuçlarının Kasım'ın ilk haftasında açıklanma durumu olabilir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankasından alınan kaynaklara ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası (DB) ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi (CPF) dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddialara ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu belirtildi. Türkiye’nin 1947’de Dünya Bankasına üye olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Dünya Bankasından bugüne kadar toplamda 52 milyar dolar finansman sağlanmıştır. Söz konusu finansman kalkınma önceliklerimiz kapsamında ilgili kuruluşlarımız ve DB tarafından ortaklaşa geliştirilen projeler kapsamında kullanılmaktadır" denildi. DB kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor DB’den sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımı söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "DB kredileri yoksulluğun azaltılması ve refahın eşit paylaşılması odağında sürdürülebilir büyümeyi hedeflemekte olup; bu kaynakların kullanımında toplumun ortak çıkarı gözetilmektedir. CPF programında geçen ‘kırılgan gruplar’ esas itibarıyla yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanları ifade etmektedir. DB projeleri ile söz konusu gruplara beceri kazandırılarak üretime dahil edilmesi ve böylece istihdamın artırılarak yoksulluğun azaltılması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bu kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yoktur. Avrupa Birliğinden sığınmacılar için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında sağlanan hibe desteğinin kullanımında Dünya Bankası önemli bir rol oynamaktadır. CPF dokümanında bu gibi desteklere ilişkin göstergeler de takip edilmektedir. Ancak yeni CPF dokümanında sığınmacılar özelinde DB’den sağlanacak herhangi bir kredi bulunmamaktadır. Geçmişte olduğu gibi Dünya Bankası ile kalkınma hedeflerimizin desteklenmesinde birlikte çalışmaya ve geliştirdiğimiz büyük projelerimiz ile katma değer üretmeye devam edeceğiz."