EĞİTİM - 14 Kasım 2016 Pazartesi 22:51

KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayımlandı...2016 KPSS Önlisans tercih kılavuzu

A
A
A
KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayımlandı...2016 KPSS Önlisans tercih kılavuzu

Önlisans mezunlarının katıldığı KPSS önlisans sınavının sonuçları 8 Kasım'da açıklandı. 2016 KPSS Önlisans tercih kılavuzu yayımlandı. Peki KPSS önlisans tercihleri ne zaman yapılacak? Hangi memurluk bölümüne daha çok alım olacak? KPSS Önlisans tercihleriyle ilgili detaylar haberimizde.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 16 Ekim'de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sınavının sonuçları 8 Kasımda açıklanmıştı. Sınava katılan önlisans mezunları için sıra tercih yapmakta. Peki KPSS önlisans tercihleri ne zaman yapılacak? İşte KPSS önlisans tercih kılavuzu ve detayları...

Sınava giren adaylar sonuçlara ve bölümlere göre başvuru yapabilecekler. Önlisans mezunlarının kılavuzdaki nitelik kodlarına dikkat etmesi gerekmektedir.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS önlisans sınavının sonuçları ÖSYM tarafından duyruldu. Puanlarını öğrenen adaylar için sırada tercih yapmak var. Adaylar tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ederken ÖSYM tarafından tercih tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

EN ÇOK HANGİ ALANA BAŞVURU ALINMAKTADIR?

Kılavuzda yer alan listeye göre en fazla alım yapılacak bölüm Sağlık Teknikeri olarak görülmektedir. Tablo 2A ve Tablo 2B dikkatlice incelendiğinde Sağlık Teknikeri görülmektedir. Diğer bölümlere alımlar ise bakanlıklardan gelecek alımlara göre şekillendirilecektir.

PUAN ŞARTI VAR MI?

KPSS'nin şartına göre sınava giren adayların istedikleri bölüme başvuru yapmaları için en az 70 puan almaları gerekmektedir. 70 puandan daha düşük alan adayların puanları geçersiz sayılacaktır. 70 puandan aşağı veya yukarı istenen puan şartı ise bakanlıklar tarafından belirlenmektedir.
 
KPSS ÖNLİSANS TERCİH KILAVUZU

ÖSYM'nin hazırladığı kılavuza göre önlisans mezunları, Tablo 2A ve Tablo 2B üzerinden başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır.

TABLO 2A

2A tablosunda Kurum kodu, SB kodu, kurum adı, unvan, branş, il, teşkilat, sınıf ve aranan nitelikler bulunmaktadır. Başvuru yapacak adayın aranan niteliklere çok dikkatli bakması gerekmektedir.

TABLO 2A İÇİN TIKLAYINIZ

TABLO 2B

2A’daki aynı maddeler Tablo 2B için de geçerlidir. Aranan nitelikler bu tabloda da geçmektedir.

TABLO 2B İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de 322 bin 398 sebze fidesi toprakla buluşacak Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında, Gümüşhane’deki küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için “Fide Bizden, Üretmek Sizden” projesi kapsamında yüzde 50 hibeli toplam 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımı başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından son yıllarda sayısı hızla artan ve kırsal kesimdeki vatandaşlara gelir kapısı olan gerek örtü altı yetiştiriciliğine destek olmak ve küçük ve parçalı tarım arazilerini üretime kazandırmak için hazırlanan projenin bedeli 1 milyon 768 bin TL. “Fide Bizden, Üretmek Sizden Projesi” projesi kapsamında Merkez, Kelkit, Şiran, Köse, Torul ve Kürtün ilçelerinde üreticilere 322 bin 398 adet sebze fidesi dağıtımına başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan fide dağıtım programında proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Gümüşhane’nin coğrafi konumunu ve kendine has iklim özelliklerini tarımsal üretiminde avantaja çevirmek istediklerini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz tarafından desteklenen ve bütçesi 1 milyon 768 bin TL olan “Fide Bizden Üretmek Sizden Projesi”nin küçük aile işletmeciliğinin geliştirilmesi için hazırlanan bir proje olduğunu, proje ile Gümüşhane genelinde bulunan küçük ve parçalanmış arazileri karlılığı yüksek üretimlerle ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını ve proje kapsamında üreticilere 156 bin 870 adet domates, 115 bin 868 adet biber, 34 bin 440 adet hıyar ve 15 bin 120 adet patlıcan fidesi olmak üzere toplam 322 bin 398 adet sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapılarak, örtü altı ve açık alanlar olmak üzere yaklaşık 100 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti. Gümüşhane’nin iklim özellikleri nedeniyle her ne kadar zor şartlarda üretim yapılsa da üretilen ürünlerin renk, tat ve aroma gibi kalite özelliklerinin çok iyi olduğunu, bu nedenle üretilen ürünlerin gerek İl içinde gerekse komşu illerde çok tercih edildiğini ve pazar değerinin yüksek olduğunu belirten Kıraç, sebze üretimini geliştirmek için farklı proje çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Fide dağıtımına ilk olarak örtü altı yetiştiricilerinden başladıklarını, diğer dağıtımlarının Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ifade eden İl Müdürü Kıraç, projenin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.