KENT HABERLERİ - 28 Mayıs 2014 Çarşamba 12:06

Küçükçekmece afete hazırlanıyor

A
A
A
Küçükçekmece afete hazırlanıyor

‘Afete Hazırlık, Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekan Kalitesinin Artırılması Projesi'nin kapanış toplantısında afet ve acil durumlarda oluşabilecek yıkım ve kayıpların önüne geçilmesi planlandı.

Küçükçekmece Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırladığı “Küçükçekmece Risk Azaltma Yöntemleri Benimsenerek Afete Hazırlık, Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekan Kalitesinin Artırılması Projesi”nin kapanış toplantısı Courtyard Marriott İstanbul İnternational Airport Hotel’de gerçekleşti. Toplantıya Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Program Direktörü Nalan Ülker ve davetliler katıldı.9 aylık çalışmanın sonucu gerçekleştirilen toplantıda risk azaltma yaklaşım ve yöntemleri incelenerek doğal ve doğal olmayan afetler sonucu oluşabilecek yıkım ve kayıpların önüne geçilmesi planlandı.

“PROJE İLE YENİ ÇALIŞMA BAŞLATILACAK”
Emniyet kemer sisteminin ötmemesi için piyasada var olan toka ile kürsüdeki konuşmasını gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bizler emniyet kemerden rahatsız olmayalım diye bu tokayı üretebiliyoruz ve bazı kişilerde üretilen bu tokayı kullanıyor. Afet zamanında da tatbikat anlamında hep göstermelik çalışmalar yapılıyor. Biz insanımızı afete hazırlayamadıktan sonra, binaları hazırlamışız bir faydası yok diye düşünüyorum. Bu çalışmalarımızı Türkiye’de bir farkındalık yaratacağına inanıyorum. Böyle bir projeye ortak olmaktan dolayı çok memnunuz. Bu proje sonrası yeni bir çalışma başlatılacak, inşallah hepimiz için hayırlara vesile olur. Allah hepimizi afetlerden korusun. Ama afetlerle baş başa kaldığımızda da ne yapacağını bilemeyen şaşkın insanlardan birisi eylemesin” diye konuştu.
Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Program Direktörü Nalan Ülker ve Küçükçekmece Belediyesi Strateji Müdürü Mehmet Erdönmez, afet bilgi sistemi hakkında bilgiler vererek ilçenin temel özelliklerinden bahsetti. İlçe bütünleşik risk alanları haritası üzerinden incelemeler yapan Ülker, Küçükçekece afete en hazırlıklı ilçelerden biri olduğunu söyledi.

ŞENGÜL KARAKIŞ
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.