GÜNDEM - 14 Ağustos 2018 Salı 17:12

Libya’da 2 bin mülteci zorla yerlerinden edildi

A
A
A
Libya’da 2 bin mülteci zorla yerlerinden edildi

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı, (UNHCR) Libyalı militanların etnik azınlıklardan yaklaşık 2 bin kişinin Trablus’taki sığınaklara gitmeye zorladığını söyledi.


Aslen Tawergha kentinden olan insanların insani haklarına saygı duyulması çağrısında bulunan UNHCR sözcüsü William Spindler, toplu göçün geçtiğimiz hafta isimsiz saldırganların saldırılarından sonra meydana geldiğini söyledi. Spindler, “Bölge sakinlerine göre, militanlar Triq Al Matar bölgesinin bütün sakinlerinin evlerinden zorla göç etmeye zorladı. Bölge sakinlerinden 94 kişiyi keyfi olarak tutuklayan militanlar 12 kişiyi kötü şartlar altında gözaltında tutuyor” açıklamasında bulundu. 

Saldırılara kadar 370 ailenin yaşadığı Triq el Matar, Trablus’ta evini terk etmek zorunda kalan insanların toplandığı en büyük bölgeydi. 

UNHC yetkilileri, evlerine geri dönmeleri engellenen ve yaşadıkları kamptan bile zorla göç etmeye zorlanan insanların evlerine geri dönmeleri için çalışma başlattıklarını ve yakın zamanda sonuç almayı umduklarını belirtti.
UNHC’nin verilerine göre, Libya’da yaklaşık 192 bin evlerini terk etmiş insanlar kötü şartlar altında yaşıyor.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir