GÜNDEM - 11 Haziran 2018 Pazartesi 02:13

Maliye Bakanı Naci Ağbal: 'Özel Sektörün önünü açacak teşvik ve düzenleme yaptık'

A
A
A
Maliye Bakanı Naci Ağbal: 'Özel Sektörün önünü açacak teşvik ve düzenleme yaptık'

Kırşehir'e bir dizi inceleme ve Kadir Gecesi programı için gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, özel sektörün önünü açacak teşvik ve düzenleme yapıldığını söyledi.

Cacabey Meydanında düzenlenen iftar programına katılan Bakan Ağbal, "Türkiye her açıdan güçlü olduğu dönemlerden birisini yaşıyor. Bugün Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7,4 büyüdü. 2018 ilk çeyrek büyümesi açıklanacak. Büyük bir ihtimalle yüzde 7'nin üzerinde Türkiye büyüyecek. Gerçekten 2018 yılı başında aldığımız kararların ne kadar isabetli olduğunu bugünkü ekonomideki gelişmelerden de görüyoruz. Dolayısıyla, ekonomi büyümeye devam edecek, Türkiye kazanmaya devam edecek"dedi.
24 Haziran sonrasında çok hızlı şekilde ekonomide tekrar toparlanmanın hedeflendiğini anlatan Ağbal, "Her ne kadar son dönemde kurlar üzerinden bir oyun oynandıysa da Allah'ın izniyle 24 Haziran'dan sonra çok hızlı bir şekilde ekonomide bu yön itibariyle tekrar toparlanmayı bekliyoruz.

Türkiye'nin makro ekonomik bütün parametrelerine baktığımızda Türkiye ekonomisi bir çok ülkenin çok ilerisinde. Türkiye potansiyel olarak zaten yüzde 5-6 büyüyebilecek bir ülke ki, etrafımızdaki ülkeler bu büyüme oranının ancak yarısını yakalayabilecek durumda. Daha çok yatırım alacağız. 24 Haziran'dan sonra inşallah Türkiye'ye gelecek yatırımlar artacak, ekonomideki büyüme devam edecek. Hükümet olarak her zaman söylüyoruz, üretenin, yatırımcının işletmelerin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz.

Özellikle son 2 yılda bir çok sahada özel sektörün önünü açacak çok sayıda teşvik, destek ve düzenlemeler yaptık. Bunların uzun vadede Türkiye ekonomisini çok daha iyi noktalara getireceğinden de eminiz. Ama, her şeyden önemlisi sizin gösterdiğiniz cesaret, girişimcilik. Her şeyin üzerinde. 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra belki ülkede darbeyi başarıya eriştiremediler ama başka birileri ekonomi üzerinden büyük bir şok edici sonuç bekliyordu.

Onu siz girişimcilerimiz sayesinde aştık. Biz de hükümet olarak destek olduk. Önümüzdeki dönemde de inşallah, ekonomide yatırımların, üretimin arttığı, ihracat rekorları kırmaya devam ettiğimiz bir döneme başlayacağız. 24 Haziran seçimleri son derece önemli. yeni bir sisteme giriliyor. Tecrübe ederek öğreneceğiz. Parlementer sisteminden çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine giriyoruz. Aslında bu sistem Amerika Birleşik Devletleri örneğinde görüyorsunuz, icranın çok daha kuvvetli olduğu ve çok daha hızlı yapıldığı bir sistem. Ama, Türkiye'deki sistemde, aslında Amerika'da da böyle, meclis de en az irca organı kadar önemli. hatta daha önemli. Ülkenin önünü açacak temel yapısal düzenlemelerin yasalarla yapılması lazım. Bunu yapacak mecliste de iktidarın güçlü bir temsilinin olması lazım. Cumhur İttifakı olarak, önümüzdeki dönemde Türkiye ile ilgili ortaya koyduğumuz yerli ve milli bir iddia var Bu çerçevede, bu seçimlerde ortaya çıkacak sonuç inşallah çok güzel bir sonuç ortaya çıkacak, bu milli ve yerli duruşu ve hedefleri inşallah güçlü bir şekilde destekleyecek"diye konuştu.

"Eski Kırşehirspor yöneticilerine vergi borcu açıklaması"
Maliye Bakanı Ağbal'ın Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde iş adamlarıyla buluşmasının ardından bir gazetecinin eski Kırşehirspor yöneticilerinin vergi borçlarının silinmesi ve düzenlenmesi talebi üzerine Bakan Ağbal yaptığı açıklamada, "Daha önce de vekillerimizle bu konuyu görüştük. Bu konuyu bize aktardılar. Gerçekten bu yöneticilerimiz iyi niyetliler. bu sorumluluğu üstlenmiş arkadaşlarımız. Geçmişten gelen bu sorunu çözme noktasında kendilerine olumlu görüşlerimizi iletmiştik. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte yeni bir spor kanunu üzerinde çalışıyoruz. Yeni dönemde spor kulüplerinin mali yönetimlerinin sürdürülebilir bir noktaya gelmesi ile ilgili bir çalışma. Eğer, geleceğe ilişkin sistemi kurabilirsek, ki kuracağız. Geçmişten gelen bu sorunlarında üstesinden geleceğiz. Kırşehirli kardeşlerimiz, yöneticilerimiz hiç endişe etmesinler. Bu sorunun takipçisiyim ve çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kandil'e yürüyen askerimize dua edeceğiz"
Cacabey Meydanında düzenlenen iftarda konuşan ve Kandil'e yürüyen askere dua edeceğimizi ifade eden Bakan Ağbal konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Milletçe dua edeceğiz. Sınır boylarında ülke güvenliğini koruyan kahraman askerimize dua edeceğiz. Kandile yürüyen kahraman askerimize dua edeceğiz. Afrin'de, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda canını feda eden kahraman şehitlerimize dua edeceğiz.

Allah onlara rahmet eylesin. Onlar, bu memleket üzerinde kurulmak istenen oyunları bozan kahramanlardır. Onlar hiç çekinmeden kahramanca cephede, Afrin'de, Fırat Kalkanı bölgesinde bu milletin anlı ve şanlı bayrağını göklere diken, canını feda eden kahramanlardır. Herkes bir defa daha gördü ki, bu bölgede herhangi bir şekilde bir şeyler yapılacaksa, haritalar değiştirilmeye kalkılacaksa, şu bilinsin ki, Türkiye asla bunlara müsaade etmez. Türkiye, kendi ülkesi üzerinden oynanmak istenen oyunlara asla fırsat vermez.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk seçimini yapıyoruz. Bu seçim 16 Nisan referandumunu taçlandıracak, Türkiye'nin önünü açacak yepyeni Türkiye'yi kuracak bir seçim olacak. Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak Kırşehirli kardeşlerimizden destek bekliyoruz. İnanıyoruz ki, bu seçimde ortaya koyduğumuz dava bilinci, iddialar Kırşehir'i de Türkiye'yi de 21. yüzyılda ileriye taşıyacak. 24 Haziran seçimlerinde Kırşehir'de sizin yapacağınız destek Türkiye'de hep beraber ortaya konulacak destek inşallah Türkiye'nin önünü açacak" 

Enderhan Öz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi tutuklandı Samsun’da narkotik polisi tarafından özel harekat polislerinin de desteği ile düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin de desteğiyle önceki sabah saat 06.00 sıralarında önceden tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. "Uyuşturucu madde ticareti" yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametinde yapılan aramalarda 477,43 gram eroin, 402,40 gram metamfetamin, 402 adet sentetik ecza, 25,99 gram sentetik kannabinoid, 12,55 gram esrar, 1 adet esrarlı sigara, 1 adet hassas terazi, 15 adet uyuşturucu kullanma aparatı, suçtan elde edildiği değerlendirilen 228 bin 300 TL para, 3 adet tüfek, 59 adet tüfek kartuşu ve 111 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 1 kişi serbest bırakılırken, S.Ç. ve H.Ç. dün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Narkotik Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan H.K., E.K., E.Ö., E.K., H.S., A.C.K. ve E.C.K. de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren H.K., E.K., E.Ö., E.K. ve H.S. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, A.C.K. ve E.C.K. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kahramanmaraş Tebrik çiçekleri depremzedelerin yuvalarını süslüyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, makamına gönderilen tebrik çiçeklerini kalıcı konutlarda yeni evlerine taşınan depremzede ailelere hediye etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, başkanlık vesilesiyle tebrik çiçeği göndermek isteyen vatandaşlara AFAD’a destek çağrısında bulunmuştu. Çağrıya rağmen gönderilen çiçekleri kalıcı konutlarına taşınan depremzedelere hediye edildi. Başkan Görgel’in “Vatandaşlarımızın, belediye başkanlığı görevimizi tebrik etmek için gönderdikleri çiçeklerin yeni evlerinize daha fazla yakışacağını düşündük. Haneleriniz şen, huzurunuz daim olsun” notuyla tek tek ailelere ulaştırılan çiçekler vatandaşların yüzünde tebessüm oluşturdu. Yeni evlerine hayırlı olsun çiçeği için Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür eden Vakkas Lokmacı, “Fırat Görgel başkanımız sağ olsun çok ince düşünmüş. Teşekkür ederiz, Allah razı olsun. İnşallah bir gün Fırat Başkanımızı yeni evimizde misafir etmek isteriz” dedi. Murat Türkmen ise, “Deprem sonrası yeni evimize taşındık. Devletimize, belediyemize teşekkür ediyoruz. Konteynerden sonra yeni evimize taşınmak çok farklı bir duygu. Büyükşehir Belediye Başkanımız da evimize hayırlı olsun çiçeği göndermiş sağ olsun. Nazik hediyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Düzce Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı DÜZCE (İHA) – Uluslararası alanda en çok bilinen bilimsel farkındalık tarihlerinden biri olan "Stem Keşif Haftası" tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Stem Düzce ekibinin ilk kez düzenlediği sergisine Düzce Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipliği yaptı. Özellikle çocukların ve gençlerin bilimsel çalışmalara ilgilerinin artırılması ve yeni keşiflerin desteklenmesini öngören “Stem Keşif Haftası” dolayısıyla Düzce’de bir ilke imza atıldı. Düzce’de bir grup gönüllü öğretmen tarafından kurulan “Stem Düzce Ekibi” ilk etkinliğini Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde düzenledi. Okul öncesinden lise çağlarına kadar bilimsel çalışmalara ilginin artırılması amacıyla il genelinde etkinlikler düzenleyen ekip, Bilim Merkezi’nde kurulan sergide liseli gençlerin icatlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergi hakkında açıklama yapan Düzce Stem Grubu Koordinatörü Ayşe Arslan serginin fırsat eşitliğini amaç edindiğini belirterek, "Tüm dünyada özellikle Avrupa’da eş zamanlı olarak kutlanan Stem Keşif Haftası dolayısıyla bugün buradayız. İlimiz genelini kapsayan bu sergide pek çok öğretmen arkadaşımızın gönüllü katılımı ile bir çalışma yaptık. Burada amacımız her çocuğumuzun bilime yakınlaşmasıdır. Düzce Stem ekibi olarak çocuklarımızı, bilimsel çalışmalar, keşifler için destekliyoruz. Okul öncesi dönemden lise çağlarına kadar geniş bir yelpazesi olan çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha büyük etkinliklere imza atacağımıza inanıyoruz" dedi. Bilim merkezi misyonuna yakışır bir organizasyonu ağırladı Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nde bir gün açık kalan serginin geniş kitlelere duyurulmasında Başkan Dr. Faruk Özlü’nün desteği olduğunu ifade eden Arslan, "Stem etkinliklerini yaygınlaştırma, paydaşlar ve akranlar arasında paylaşılmasını da desteklemeye çalışıyoruz. Düzce Stem ekibimizin ilk etkinliği bu sergi oldu. Buradaki icatlarda kullandığımız malzemeleri kendimiz temin ettik ancak İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Belediye Başkanımız bize her konuda destek oldu. Bu sergi için Bilim Merkezi’nden büyük ilgi ve destek gördük, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kendimizi ifade etme ve geniş kitlelere ulaşma fırsatı bulduk bu sayede. Her seviyeye uygun etkinliklerimiz var" diye konuştu. Sergide en çok dikkat çeken çalışmalar ise liseli öğrencilerin öğretmenlerinin destekleriyle geliştirdikleri işitme engellilerin iletişim sağlamasını kolaylaştıracak dijital komut eldiveni, minyatür drone, bilek hareketleri ile hareket eden robot araçlar oldu.