ASAYİŞ - 20 Haziran 2016 Pazartesi 13:59

Manavgat'ta orman yangını: 1 yaralı

A
A
A
Manavgat'ta orman yangını: 1 yaralı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde üç ayrı noktada çıkan orman yangını rüzgarın da şiddetiyle etkisini sürdürüyor. Arazöze sıçrayan alevleri söndürmeye çalışan bir orman işçisi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 12.15 sıralarında Manavgat'ın Bucak Şeyhler Mahallesi Yer Köprü mevkiinde ormanda çıkan yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülemedi. 3 ayrı noktada aynı anda başladığı iddia edilen orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri, arazözler, iş makineleri ve orman işçilerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayılmaya devam ediyor. Bu arada yangına müdahale eden bir arazöze sıçrayan alevleri söndürmeye çalışan orman işçisi Abdullah Berk yaralandı. Berk, arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Manavgat Devlet Hastanesine sevk edildi. 

MANAVGAT'TAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA
Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Manavgat Bucak Şeyhler ve Oymapınar Mahalleleri arasında Yer Köprü mevkiinde ormanlık alanda sabah saatlerinde 3 ayrı noktadan aynı anda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın kontrol altına alındı. Bölgede incelemelerde bulunan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Güllü, "Yangına 2 yangın söndürme helikopteri, orman işletmeye ait 10 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeleri, belediyelere ait su tankları ve çok sayıda orman işçisi müdahale etti. Yangın sırasında arazöze sıçrayan alevleri söndürmek isteyen bir orman işçimiz elinden yaralandı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor" dedi. 

ARİF KAPLAN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de STK temsilcileri selden etkilenen esnaf ve vatandaşları ziyaret etti Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve oda başkanları selden etkilenen esnafı iş yerlerinde, vatandaşları da evlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Cizre’de geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinde 70 ev, 7 iş yeri ve 6 araç su altında kalmıştı. Cizre’de faaliyet gösteren STK temsilcileri ve oda başkanları selden zarar gören esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Aralarında Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sarıyıldız, Şırnak Süt Üreticileri Birliği Başkanı Behmen Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Sedat Hökenek Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Halil Geleri, Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Güneş ve Şırnak Barosu avukatlarının da bulunduğu heyet selden etkilenen mahalleleri dolaşıp vatandaşları evlerinde, esnafı da iş yerlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ev ve iş yerlerini tek tek dolaşan STK temsilcileri ve oda başkanları sel felaketinin oluşturduğu tahribatı en kısa sürede gidermek için ilgili tüm kurumlarla iletişim halinde olduklarını dile getirerek, esnaf ve vatandaşlarla dayanışma içinde olacaklarını ve doğan zararın ivedi bir şekilde giderilmesi adına şehrin tüm STK bileşenleri olarak çaba göstereceklerini ifade etti.