KÜLTÜR SANAT - 25 Ocak 2023 Çarşamba 17:29

‘MANNU’ animasyon filmi 10 Şubat’ta sinemalarda

A
A
A
‘MANNU’ animasyon filmi 10 Şubat’ta sinemalarda

Avusturalya’dan gelen korkusuz koala Mannu’nun, yeni dostlarıyla beraber Çanakkale’de yaşadığı maceraları anlatan “MANNU Çanakkale’de” animasyon filmi 10 Şubat’ta çocuklarla buluşacak.

Animasyon film severleri yepyeni bir yerli yapım bekliyor. Avustralya’dan Çanakkale’ye uzanan TRT Ortak Yapımı 3D animasyon filmi Mannu’nun, macera dolu eğlenceli serüveni 10 Şubat’ta izleyici ile buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen “Mannu Çanakkale’de” Cumhuriyetin 100. Yılında Çanakkale zaferini farklı bir dille gündem yapan anlamlı bir eser olarak yer alacaktır.

‘MANNU’ animasyon filmi 10 Şubat’ta sinemalarda

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın Çanakkale Zaferli kutlamalarının 2023 yılı teması olarak belirlediği “Ruhumuzda Var” duygusunu film boyunca hissedeceksiniz. Çanakkale zaferinin nesillerdir aktarılan ve içimizde yaşayan dayanışma ruhu, özverisi, paylaşma duygusu ve bizi ortak bir hafızada diri tutan öyküsü, çocukların penceresinden özel bir anlatımla iyiliğin ve kötülüğün karşılaşması olarak izleyici karşısına çıkacak.

Murat Yüksel
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.