GÜNDEM - 28 Haziran 2023 Çarşamba 09:29

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

A
A
A
Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

Edirne’nin Yunanistan sınırında bulunan Sancaktar Hudut Karakolu’nda bayram sevinci yaşandı. Bayramda da vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Yunanistan sınırında kuş uçurtmuyor.

Edirne’nin İpsala ilçesinde konuşlu bulunan 4’üncü Mekanize Piyade Tugayı 1’inci Hudut Taburu 2’nci Hudut Bölüğü Sancaktar Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta komutanları ve silah arkadaşlarıyla kutladı. Karakol bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, kahraman Mehmetçik ilk önce komutan ve silah arkadaşlarının, daha sonra da ailelerinin bayramını tebrik etti.

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

Hudut Kartalları'nın bayram coşkusu

Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan sınır hattında ‘Hudut Kartalları’ olarak anılan kahraman Türk askeri Mehmetçikler, yaz kış, yağmur çamur demeden görev yaparken, Kurban Bayramı’nı da asker ocağında geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Bayram günü ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşayan kahraman Mehmetçikler, anne, baba ve ailelerinden uzakta olsalar da, ikinci ailem dedikleri komutanlarının ve silah arkadaşlarının yanında olmaktan büyük bir gurur ve onur yaşadıklarını söyledi.

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

Görevi başındaki Mehmetçik’i komutanı ailesi ile görüştürdü

Sınır karakolunda hudut hattını gözetleyen asker, ailesi ile görüntülü görüşme yapmanın mutluluğunu yaşadı. Nöbeti sırasında yanına gelen karakol komutanı Mehmetçik’i telefon aracılığıyla ailesi ile görüştürerek bayramlaşmasını sağladı. Hudut hattında askerlerin vatan savunması devam ediyor.

Mehmetçik, Yunanistan sınırında görev başında bayramlaştı

Mehmet Basmacı

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.