MAGAZİN - 27 Ağustos 2008 Çarşamba 18:03

Memati ve Deli Hikmet çay topladı

A
A
A
Memati ve Deli Hikmet çay topladı

Kurtlar Vadisi'nin Mematisi ve Deli Hikmeti 36. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında geldikleri Artvin’in Arhavi ilçesinde sevenleriyle buluştular.

Arhavi'ye gelir gelmez ilçenin tarihi ve turistik yerlerini de tek tek gezen oyunculara, akşam etkinliğinde Belediye Başkanı Musa Ulutaş tarafından festival anısına birer teşekkür plaketi verildi.

Kurtlar Vadisi dizinin iki ünlü oyuncusu festival etkinlikleri kapsamında Kavak köyünde yapılan çay toplama yarışmasına katıldıklarında gördükleri yoğun ilgiden dolayı ezilme tehlikesi geçirdiler.

Kavak köyünde festival etkinlikleri kapsamında yapılan 4. Moda Günleri defilesine katılan mankenlerle birlikte çay toplayan Memati ile Deli Hikmet, burada bir hayli zor anlar yaşadılar.

‘Deli Hikmet’ rolündeki Erdem Ergüney “Ben Arhaviliyim ve çocukluğum burada geçti. Küçükken ben de buralarda çay topladım. Ama uzun zaman olduğu için şimdi zorlanıyorum biraz” şeklinde konuştu.

Mankenlerin arasında çay toplarken yakıcı güneşin altında zor anlar yaşayan Memati ise, “Karadeniz kadınlarını tebrik etmek istiyorum. Gerçekten zor bir iş yapıyorlar.

Alın terlerinin karşılığını da hak ediyorlar. Aslen ben de Gürcüyüm ve ben de çay toplama işine uzak değilim. Arhavi'de bulunmaktan son derece mutlu oldum.

Aslında ben dizideki gibi sert mizaçlı biri değilim. Gördüğünüz gibi yumuşak huylu biriyim ama dizide rolümün gereğini yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

Hayranları ise Memati ve Deli Hikmet ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

HIZIR TONYALI - ARTVİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Joao Pereira: "Çok önemli bir galibiyet aldık" Antalyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, alınan galibiyetin kendileri adına son derece değerli olduğunu söyledi. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Corendon Alanyaspor, deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, açıklamalarda bulundu. Pereira, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada çok zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başladık. İyi pozisyonlar bulduk ve bunların sonucunda golü attık. Bu maçta gol bulmak bizim için çok önemliydi çünkü son haftalarda gol atmakta sıkıntı yaşıyorduk. İlk yarıda oyunu iyi kontrol ettik" dedi. "Gol yemeden tamamladığımız üçüncü maç oldu" İkinci yarıda Trabzonspor’un baskıyı artırdığını ifade eden Pereira, "Rakibimiz gol bulmak için önde baskı yaptı, hücum hattına daha fazla oyuncu aldı. Bu nedenle çıkmakta zorlandık ve bazı pozisyonlar verdik. Trabzonspor kaliteli bir takım. Buna rağmen gol yemeden tamamladığımız üçüncü maç oldu. Bu da defansif organizasyonumuz adına bizim için çok önemli" diye konuştu. Karşılaşmanın son bölümünde zor anlar yaşadıklarını kaydeden Pereira, "Son 15-20 dakikada oldukça zorlandık ancak iyi bir sonuç aldık. Gol attığınızda maçı kazanmaya her zaman daha yakın olursunuz" ifadelerini kullandı. "Gösterdikleri fedakârlıktan dolayı hepsini tebrik ediyorum" Oyuncularının performansını da değerlendiren Portekizli teknik adam, "Bireysel isimlerden çok bahsetmem ama bugün iyi oynayan oyuncularım vardı. Ligde az süre alan oyuncularım sahaya çıktı. Efecan, bacağındaki ağrıya rağmen iyi bir performans sergiledi. Güven Yalçın hem iyi oynadı hem de golünü attı. İbrahim Kaya ise kendi pozisyonunda olmamasına rağmen iyi mücadele etti. Gösterdikleri fedakârlıktan dolayı hepsini tebrik ediyorum" dedi. Her oyuncunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini vurgulayan Pereira, "Bugün iyi bir galibiyet aldık ancak hafta sonu bizim için çok önemli bir maç daha var. Şimdi tamamen ona odaklanmamız gerekiyor. Bu maçı da kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.