POLİTİKA - 13 Mayıs 2015 Çarşamba 16:09

'Meral Akşener'e yapılmış olması hepimizi çok üzmüştür'

A
A
A
'Meral Akşener'e yapılmış olması hepimizi çok üzmüştür'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, kaset iddiaları ile gündeme gelen Meral Akşener ile ilgili 'Ona karşı özellikle böyle bir şey yapılmış olması hepimizi çok üzmüştür' dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar, Soma’da yaşanan maden faciasının birinci yıldönümünde vefat eden madencilere Allah'tan rahmet diledi. Geçen sene kendisinin de Soma’da olduğunu belirten Hotar, şunları söyledi: “O acı olaydan sonra hükümet olarak çalışmalara başladık, yaraları sarmaya çalıştık. Giden canları getirmek mümkün değil ama madenci ailelerinin sorunlarının çözüldüğünü biliyorum. Yeni düzenlemelerin olduğunu ve bunların hızla yürürlüğe girdiğini biliyorum. Bu da ülkemizin biriken sorunlarından biriydi. Böyle kötü bir olay sonucunda bunu hızlandırdık. Başbakanımızın Türkiye genelinde tüm madencilere bizzat çağrısı var, 'çalıştığınız yerde bir olumsuzluk, yanlışlık varsa bize bildirin’ diye. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten büyük bir acıydı. Yıllar içinde telafi etmek mümkün değil. Amacımız yaraları en hızlı şekilde sarmak ve bunu da başardığımızı düşünüyorum.” 

“YAŞAM ODASI HAYATİ ÖNEME SAHİP”

İHA’ya özel açıklama yapan Hotar, madenlerde bulunması gereken yaşam odalarının hayati öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Yaşam odaları gerçekten hayati öneme sahip. Yaşam odalarının yapılması şart, kanun da çıktı zaten. Artık madencilerimizin her türlü can güvenliği ve çalışma şartlarını iyileştirmek de hükümetlerin görevi. Biz de bunların üstüne gideceğiz kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“CİDDİ BİR GÜVEN VAR”

Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Hotar, “AK Parti hükümetlerinin 12 yıldır uyguladığı diğerlerinin hayal bile edemediği ama bugün vaatlerinde kullandığı şeyleri vatandaşımız yaşıyor zaten. Bunlardan eksik kalan kısımları da gidereceğimize yönelik ciddi bir güven var bizde. Vatandaşımızdan, ülkemizin birlik ve beraberliği, ülkemizin istikrarı adına Türkiye’nin geleceği üzerine kurulan oyunu bozmalarını rica ediyoruz. 12 yıl öncesi Türkiye ile bugünü kıyasladığımız zaman ne kadar yol aldığımızın göstergesidir. Bu, bize anayasanın verdiği bir görev. Bu görevimizi 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda sürdürmek istiyoruz. Onun için de İzmirlilerden desteklerini ve oylarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

“AKŞENER SAYGIN BİR HANIMEFENDİDİR”

MHP’li Meral Akşener hakkında ortaya atılan kaset iddiaları hakkında da konuşan Hotar, “Kadın ya da erkek, kimsenin bu tür söylemlerle rencide edilmesi veya onuruyla oynanması konusuna karşıyım. Meral Hanım, saygın bir hanımefendidir. Ona karşı özellikle böyle bir şey yapılmış olması hepimizi çok üzmüştür” ifadelerini kullandı. 

ALİ GÖZETEN - HALİL KARAHAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir