GÜNDEM - 19 Haziran 2016 Pazar 10:34

MHP'de kurultay 752 delegenin katılımı ile başladı

A
A
A
MHP'de kurultay 752 delegenin katılımı ile başladı

MHP Olağanüstü Kurultayı 752 delegenin imzasıyla başladı, delegeler salonda “Tek Liste” sloganları attı.

Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı Ankara Büyük Anadolu Otelinde gerçekleşiyor. Partililer kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Otelde toplanmaya başladı. Kurultaya katılmak isteyen partililer, kurultayın yapılacağı otele sabahın ilk saatlerinde gelmeye başladı. Trafiğin yoğun olması nedeniyle bazı partililer alana yürüyerek geldi. Polis ekipleri de kongrenin yapılacağı otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken çok sayıda arama noktası oluşturuldu. Araçlar polis ekipleri tarafından tek tek arandı, partililerin üstleri aranarak kongre alanına alındı. Akreditelerini almak için sıraya giren delegeler, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından delegeler salona giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyetinin organize ettiği tüzük kurultayını tanımayarak, 10 Temmuz’da Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenecek kurultayı işaret etmişti.

MHP’de “Seçimli Olağanüstü Kurultay Yapılamaz” maddesinin değiştirilmesi için 1241 delegeden 543 delegenin imzası yetiyor.

TARTIŞMAYI AKŞENER BİTİRDİ

MHP Genel Başkan Adayları, MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in korumaları ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Tartışma, Akşener’in araya girmesiyle son buldu.

Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşiyor. MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı.

MHP Genel Başkan Adayı Akşener, "Başbakan Meral" sloganları eşliğinde salona girdi. Akşener’in salona girmesin ardından görüntü almak isteyen basın mensupları ile Akşener’in korumaları arasında tartışma çıktı. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen korumalar ile gazeteciler arasında yaşanan tartışma, Akşener’in araya girmesiyle son buldu. Genel Başkan Adayları Özdağ ile Akşener uzun süre sohbet etti.

DEVLET BAHÇELİ GENEL MERKEZDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasal olmadığını söylediği kurultay ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere partisinin genel merkezine geldi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Büyük Anadolu Otelinde yapılan Olağanüstü 6. Büyük Kurultay ile ilgili gelişmeleri Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Semih Yalçın ve Emin Haluk Ayhan ile birlikte MHP Genel Merkezinden takip ediyor. 

PARTİLİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

MHP Tüzük Kurultayı’nın yapılacağı otele girişler devam ediyor. Kongrenin yapıldığı otele delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek isteyen partililer ile polis arasında arbede yaşandı.
MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı’nın yapıldığı otele girişler devam ediyor. Hem delegeler hem de partililer kongrenin yapıldığı otele gelmeye devam ediyor. Bazı partililer, kongrenin yapılacağı alana delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri ile partililer arasında tartışma çıktı. Ardından ise çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından partililer kendileri için ayrılan kapıdan giriş yaptı. Diğer yandan, partililer alana giriş yaptığı sırada “Ülkücü hareket engellenemez” sloganları attı.  

MHP KURULTAYINDA ‘TEK LİSTE’ SLOGANLARI

 MHP Olağanüstü Kurultayı 752 delegenin imzasıyla başladı, delegeler salonda “Tek Liste” sloganları attı.
MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Kurultayı, 752 delegenin imzasıyla resmen başladı. Bazı delegeler, divan başkanlığı için iki ismin aday gösterilmesi üzerine “Tek liste” diyerek slogan attı. Kurultayın yapılacağı salonda seçim için hazırlıklar devam ediyor. 

MHP OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRESİNİN 10 TEMMUZ’DA YAPILMASI GÜNDEME ALINDI

Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Olağanüstü Kongresinin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alındı.

MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen ve 752 delegenin oyuyla başlayan kurultayda, Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de toplanılacağı belirtildi. Diğer yandan, 7 Haziran’dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırılması gündeme alınması da kabul edildi. 

ABDULLAH SARICA - İLKER TURAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.