GÜNDEM - 19 Haziran 2016 Pazar 10:34

MHP'de kurultay 752 delegenin katılımı ile başladı

A
A
A
MHP'de kurultay 752 delegenin katılımı ile başladı

MHP Olağanüstü Kurultayı 752 delegenin imzasıyla başladı, delegeler salonda “Tek Liste” sloganları attı.

Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı Ankara Büyük Anadolu Otelinde gerçekleşiyor. Partililer kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Otelde toplanmaya başladı. Kurultaya katılmak isteyen partililer, kurultayın yapılacağı otele sabahın ilk saatlerinde gelmeye başladı. Trafiğin yoğun olması nedeniyle bazı partililer alana yürüyerek geldi. Polis ekipleri de kongrenin yapılacağı otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken çok sayıda arama noktası oluşturuldu. Araçlar polis ekipleri tarafından tek tek arandı, partililerin üstleri aranarak kongre alanına alındı. Akreditelerini almak için sıraya giren delegeler, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından delegeler salona giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyetinin organize ettiği tüzük kurultayını tanımayarak, 10 Temmuz’da Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenecek kurultayı işaret etmişti.

MHP’de “Seçimli Olağanüstü Kurultay Yapılamaz” maddesinin değiştirilmesi için 1241 delegeden 543 delegenin imzası yetiyor.

TARTIŞMAYI AKŞENER BİTİRDİ

MHP Genel Başkan Adayları, MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in korumaları ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Tartışma, Akşener’in araya girmesiyle son buldu.

Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşiyor. MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı.

MHP Genel Başkan Adayı Akşener, "Başbakan Meral" sloganları eşliğinde salona girdi. Akşener’in salona girmesin ardından görüntü almak isteyen basın mensupları ile Akşener’in korumaları arasında tartışma çıktı. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen korumalar ile gazeteciler arasında yaşanan tartışma, Akşener’in araya girmesiyle son buldu. Genel Başkan Adayları Özdağ ile Akşener uzun süre sohbet etti.

DEVLET BAHÇELİ GENEL MERKEZDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasal olmadığını söylediği kurultay ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere partisinin genel merkezine geldi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Büyük Anadolu Otelinde yapılan Olağanüstü 6. Büyük Kurultay ile ilgili gelişmeleri Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Semih Yalçın ve Emin Haluk Ayhan ile birlikte MHP Genel Merkezinden takip ediyor. 

PARTİLİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

MHP Tüzük Kurultayı’nın yapılacağı otele girişler devam ediyor. Kongrenin yapıldığı otele delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek isteyen partililer ile polis arasında arbede yaşandı.
MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı’nın yapıldığı otele girişler devam ediyor. Hem delegeler hem de partililer kongrenin yapıldığı otele gelmeye devam ediyor. Bazı partililer, kongrenin yapılacağı alana delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri ile partililer arasında tartışma çıktı. Ardından ise çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından partililer kendileri için ayrılan kapıdan giriş yaptı. Diğer yandan, partililer alana giriş yaptığı sırada “Ülkücü hareket engellenemez” sloganları attı.  

MHP KURULTAYINDA ‘TEK LİSTE’ SLOGANLARI

 MHP Olağanüstü Kurultayı 752 delegenin imzasıyla başladı, delegeler salonda “Tek Liste” sloganları attı.
MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Kurultayı, 752 delegenin imzasıyla resmen başladı. Bazı delegeler, divan başkanlığı için iki ismin aday gösterilmesi üzerine “Tek liste” diyerek slogan attı. Kurultayın yapılacağı salonda seçim için hazırlıklar devam ediyor. 

MHP OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRESİNİN 10 TEMMUZ’DA YAPILMASI GÜNDEME ALINDI

Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Olağanüstü Kongresinin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alındı.

MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen ve 752 delegenin oyuyla başlayan kurultayda, Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de toplanılacağı belirtildi. Diğer yandan, 7 Haziran’dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırılması gündeme alınması da kabul edildi. 

ABDULLAH SARICA - İLKER TURAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.